Zbog kiše i poplava u delu Svrljiga i pojedinim selima proglašena vanredna situacija

Izvor: JužneVesti.com, 03.Maj.2024, 16:32

Zbog kiše i poplava u delu Svrljiga i pojedinim selima proglašena vanredna situacija

Zbog kiše koja od sinoć pada na čitavoj teritoriji i izlivanja bujičnih potoka koji su poplavili pojedina naselja, na delu teritorije Svrljiga proglašena je vanredna situacija. Voda plavi ne samo delove Svrljiga, domaćinstva uz korita Pravačke reke, najugroženije su Boračka ulica i celo to naselje, Prvomajska, naselja Saraj i Lukavica gde se izlio Lukavički potok, već i okolna sela Merdželat, Niševac, Rosulju, deo Padališta uz korito Svrljiškog Timoka gde je evakuisan i odrećeni broj stoke i živine.
Miroslav Marković, predsednik opštine Svrljig naglašava da je na sednici Štaba za vanredne situacije doneta odluka da se uvede vanredna situacija u cilju dodatnog angažovanja ljudstva i svih resursa...
Pogledaj vesti o: Poplave,   Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.