Poplave u Svrljigu, vanredna situacija proglašena u delu opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2024, 15:41

Poplave u Svrljigu, vanredna situacija proglašena u delu opštine

U delu opštine Svrljig proglašena je vanredna situacija zbog obilnih kiša, koje su dovele do izlivanja bujičnih potoka. Bujica je odnela pešački most. Oko 40 domaćinstava je poplavljeno. Jedna osoba je evakuisana. Situacija se smiruje, opada nivo vode na kritičnom delu, kažu u Sektoru za vanredne situacije.
Na delu teritorije opštine Svrljig, u naseljima Svrljig, Niševac i Merdželat, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka, proglašena je vanredna situacija, saopštio je MUP.
Reč je o bujičnim poplavama koje su ugrozle oko sto kuća u Svrljigu, od kojih je najugroženijih oko 40 u naseljima Jelašje i Rosulja, javlja dopisnik RTS-a.
Bujica je odnela i deo pešačkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlivanje bujičnih potoka u Svrljigu: Do kada će padati kiša i da li nam prete poplave?

Izvor: Danas, 03.Maj.2024

Posle obilne kiše koja je uzrokovala izlivanje bujičnih potoka na području Svrljiga, zbog čega je danas proglašena vanredna situacija za deo teritorije te opštine, sutra (subota) se očekuje postepeni prestanak padavina u celoj zemlji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.