Čarobnjak je opet tu, Mesi zaigrao posle dvomesečne pauze i dao dva gola!

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarobnjak je opet tu, Mesi zaigrao posle dvomesečne pauze i dao dva gola!

Fudbaleri Barselone su pobedom od 4:0 nad Hetafeom napravili su prvi korak ka plasmanu u četvrtfinale španskog Kupa kralja, a utakmicu u kojoj je najpre dvostruki strelac bio Sesk Fabregas obeležio je povratak Lionela Mesija posle skoro dvomesečne pauze zbog povrede - i njegova dva pogotka na ovogodišnjem debiju.

Mesi je u 19. minutu prvenstvenog meča sa Betisom 10. novembra osetio snažan bol u zadnjoj strani leve noge, a ispitivanja su pokazala da je došlo do pucanja tetive >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mišića. Od tada je oporavak sprovodio delom u Španiji, delom u rodnoj Argentini, prošle sedmice se priključio treninzima a konačno i zaigrao, i to ušavši kao rezerva u 63. minutu.

Barsa je povela u devetom minutu, kada je Pedrov centaršut omogućio Fabregasu da zatrese mrežu gola koji je čuvao Kodina, a isti akteri bili su zaduženi i za vođstvo od 2:0. Igrao se 62. minut kada je Valera oborio Pedra u svom kaznenom prostoru, a Sesk bio precizan izvođač najstrože kazne.

Čim je semafor pokazao da je dva razlike za Barsu, njen trener Tata Martino, koji u ovom meču nije mogao da računa na bolesnog Brazilca Nejmara, odlučio je da Mesi uđe u igru i to umesto Inijeste.

U nepunih pola sata igre sjajni Argentinac se uglavnom kretao po desnoj strani terena, da li kao privremeno rešenje u ofanzivnoj trojci ili kao "mamac" za subotnji duel sa Atletikom, tek - do pred sam kraj utakmice imao je jedan lep prodor u svom prvom kontaktu sa loptom, solidnu priliku koja je okončana Aleksisovim promašajem, kao i slobodnjak iz kog je Valeru pogodio pravo u lice.

A onda, u 90. minutu, Lionel Mesi se našao na pravom mestu posle nekoliko odbitaka u suparničkom šesnaestercu, a nije imao težak zadatak da sa sedam, osam metara povisi na 3:0.

Nedugo nakon što su gosti krenuli sa centra, Mesi je kontru Barse okončao solo-prodorom i, posle nekoliko prepoznatljivih varki telom, poslao pravi projektil u mrežu Kodine za konačnih 4:0.

Pored svog omiljenog igrača, publika na Nou Kampu je mogla da pozdravi i prethodnog trenera Barselone Tita Viljanovu, koji se povukao sa te funkcije zbog borbe sa karcinomom pljuvačnih žlezda, a koji je prisustvovao susretu sa Hetafeom.

Pobednik ovog dvomeča igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Rajo Valjekana i Levantea.

Osmina finala španskog Kupa Kralja, prvi mečevi:

Utorak:


Valensija - Atletiko Madrid 1:1

Sreda:

Betis - Atletik Bilbao 1:0

Barselona - Hetafe 4:0

Santader - Almerija 1:1

Četvrtak:

19:30 Real Sosijedad - Viljareal

21:30 Rajo Valjekano - Levante

21:30 Real Madrid - Osasuna

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maestralni povratak Barsinog 'čarobnjaka'!

Izvor: Sportske.net, 09.Jan.2014

Leo Mesi se na fenomenalan način vratio fudbalu posle pauze zbog povrede. Iako je na terenu proveo nepunih 20 minuta, sjajni Argentinac postigao dva pogotka u ubedljivom trijumfu nad Hetafeom u Kupu kralja!

Nastavak na Sportske.net...

List „Ole” postao „Leo” u čast Mesija

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Jan.2014

Argentinski dnevni list „Ole” promenio je ime u izdanju od četvrtka u „Leo” u čast zvezde Barselone Lionela Mesija, koji se maestralno vratio posle dvomesečne pauze zbog povrede.. Mesi je dao dva gola u pobedi protiv Hetafea, a oduševljeni vlasnici „Olea” odlučili su da na jedan dan...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.