Čačić: Znam sastav, Srna sigurno igra

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačić: Znam sastav, Srna sigurno igra

Selektor Hrvatske Ante Čačić rekao je da zna sastav za sutrašnju utakmicu protiv Češke i istakao da će kapiten Darijo Srna sigurno igrati.

"Znam sastav za sutrašnju utakmicu protiv češke reprezentacije, a kapiten Darijo Srna sigurno će predvoditi ekipu", rekao je Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u Sent Etjenu.

Hrvatska je u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva pobedila Tursku sa 1:0, a u drugom kolu igra protiv Češke, koja je istim rezltatom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubila od Španije. Čačić nije želeo da otkrije startnih 11 za meč protiv Češke.

"Sastav ćete saznati sutra, ali svi igrači koji su počeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju", rekao je selektor Hrvatske, prenosi agencija Hina.

Čačić je naveo da je najveći kvalitet Češke tim, a najvažniji igrač je Tomaš Rosicki.

"Rosicki im je najvažniji igrač, o njemu treba da razmišlja svaki protivnik, pa tako i mi", rekao je Čačić i dodao da priželjkuje da će Češka posle poraza od Španije biti ambicioznija u sutrašnjem meču.

Čačić se nije želeo da se bavi kombinacijama po kojima bi Hrvatskoj trebao bod za prolaz u osminu finala.

"Olakšavajuća okolnost je što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog protivnika mora i može težiti igri na pobedu... Češka nije slabija ekipa od Turske. Protiv Španije su odigrali vrlo korektno i siguran sam da je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila", rekao je Čačić.

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na situaciju oko kapitena Srne, ali i na niz drugih nedaća koje su pogodile reprezentaciju.

"Srna je u dobrom stanju i on će sutra voditi ekipu protiv Češke. To će nas samo podstaći... Nažalost, malopre smo čuli da je suprug naše šefice računovodstva imao moždani udar", rekao je Čačić.

Utakmica izmedju Hrvatske i Češke igra se sutra u Sent Etjenu od 18.00.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.