Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.06.2016.

20:40

Čačić: Znam sastav, Srna sigurno igra

Selektor Hrvatske Ante Čačić rekao je da zna sastav za sutrašnju utakmicu protiv Češke i istakao da će kapiten Darijo Srna sigurno igrati.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Čačić: Znam sastav, Srna sigurno igra
Getty images

"Znam sastav za sutrašnju utakmicu protiv češke reprezentacije, a kapiten Darijo Srna sigurno će predvoditi ekipu", rekao je Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u Sent Etjenu.

Hrvatska je u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva pobedila Tursku sa 1:0, a u drugom kolu igra protiv Češke, koja je istim rezltatom izgubila od Španije. Čačić nije želeo da otkrije startnih 11 za meč protiv Češke.

"Sastav ćete saznati sutra, ali svi igrači koji su počeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju", rekao je selektor Hrvatske, prenosi agencija Hina.

Čačić je naveo da je najveći kvalitet Češke tim, a najvažniji igrač je Tomaš Rosicki.

"Rosicki im je najvažniji igrač, o njemu treba da razmišlja svaki protivnik, pa tako i mi", rekao je Čačić i dodao da priželjkuje da će Češka posle poraza od Španije biti ambicioznija u sutrašnjem meču.

Čačić se nije želeo da se bavi kombinacijama po kojima bi Hrvatskoj trebao bod za prolaz u osminu finala.

"Olakšavajuća okolnost je što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog protivnika mora i može težiti igri na pobedu... Češka nije slabija ekipa od Turske. Protiv Španije su odigrali vrlo korektno i siguran sam da je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila", rekao je Čačić.

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na situaciju oko kapitena Srne, ali i na niz drugih nedaća koje su pogodile reprezentaciju.

"Srna je u dobrom stanju i on će sutra voditi ekipu protiv Češke. To će nas samo podstaći... Nažalost, malopre smo čuli da je suprug naše šefice računovodstva imao moždani udar", rekao je Čačić.

Utakmica izmedju Hrvatske i Češke igra se sutra u Sent Etjenu od 18.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu