Trojka juri drugi krug

Izvor: Danas, 16.Jun.2016, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojka juri drugi krug

Od šest aktera današnjih mečeva drugog kola polovina ima otvoren put u sledeću fazu takmičenja prvenstva Evrope. Fudbaleri Italije (grupa E), Španije i Hrvatske (D grupa) imaju već (po) tri boda, a trokorak protiv (redom) Švedske, Turske i Češke odveo bi ih u Top 16 takmičenja u Francuskoj. I što je navijačima ovih reprezentacija još važnije imaju realne šanse da ga naprave.

Na primer, Italiji je predviđano >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << statiranje na 15. EP, a onda su azuri pametnom i čvrstom igrom srušili favorizovanu Belgiju (2:0), dokazujući da godine (imaju ih najviše u istoriji prvenstava) nisu automatski hendikep. Čak ni odsustvo vrhunskih rešenja na pozicijama organizatora akcija i napadača. Tako su selektor Antonio Konte i momci koje vodi preko noći iz kože otpisanih uskočili u ulogu pritajenih kandidata za visok plasman.

- Protiv Belgije smo pokazali da možemo da savladamo, na papiru, jaču ekipu. Zato što smo igrali organizovano, srcem i timski. Ovaj tim možda nema gomilu zvezda i nije mlad kao druge, ali svi dišemo kao jedan. Taj recept za uspeh trebalo bi da primenimo i protiv Zlatana Ibrahimovića i njegovih Šveđana. Bilo bi sjajno ako već u drugom kolu prođemo grupu smrti - računa (i pre starta EP) najglasniji optimista u selekciji sa Apenina, golman Đanluiđi Bufon, tridesetosmogodišnjak koji se radovao kao dete radovao skidanju skalpa Belgijancima i u tom silnom skakanju zamalo povredio. Šveđani su, pak, podbacili na premijeri s Republikom Irskom (1:1). Pošto su prosuli prvo poluvreme tek u nastavku su nametnuli svoj fudbal, ali se protivnička mreža zatresla tek posle autogola, kojem je kumovao ključni igrač žuto plavih Zlatan Ibrahimović.

- Morali smo i mogli odigrati mnogo bolje prvu utakmicu na prvenstvu. Svi, pa i ja. Protiv kvalitetne, iskusne i prave takmičarske ekipe kakva je Italija neophodno je biti još borbeniji, oprezniji, pametniji, snažniji i tačniji. Očekujem da budemo svoji i hrabri, a događaji na terenu pokazaće za koji rezultat to vredi - (ne)raduje se duelu u Tuluzu prva meta rivalima u taboru Švedske.

Branilac titule Španija bila je dominantniji tim u susretu sa Češkom (1:0), ali da ne beše pasa Andresa Inijeste i skok šuta Đerara Pikea u smiraj bitke tvrde knedličke bi im ostale u grlu. Ni Republika Irska nije ogroman zalogaj, ali daleko od toga da furija sme sebi dozvoliti kako ćemo, lako ćemo pristup.

- Dali smo jedan gol iz mnogo prilika i to nije dobro, ali zato nismo odstupili od našeg stila igre. Nadam se da ćemo i ovog puta kontrolisati stvari, plus popraviti realizaciju iz prvog meča. - rekao je Visente del Boske.

Ni njegov kolega Martin O Nil s klupe Republike Irske nije držao bukvicu ekipi posle remija na francuskoj premijeri.

- Momci su bili fantastično motivisani i borbeni. Šteta što smo platili ceh našem nedovoljnom iskustvu na velikim takmičenjima. Za razliku od nas, Španci su stalno na prvenstvima i skoro svaki put do kraja u najužem krugu favorita.

Luka Modrić, Ivan Rakitić i ostali sve su oduševili predstavom protiv Turske (1:0), pa čak i navijače u njihovoj Hrvatskoj, podozrivu prema mogućnostima selekcije koju je sastavio, kako ga zovu, Mamićev trener Ante Čačić. Pohvale stižu i sa drugih strana Evrope, pa kockasti dočekuju Češku kao favoriti.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Trojka juri drugi krug

Izvor: Danas, 17.Jun.2016, 04:01

Od šest aktera današnjih mečeva drugog kola polovina ima otvoren put u sledeću fazu takmičenja prvenstva Evrope. Fudbaleri Italije (grupa E), Španije i Hrvatske (D grupa) imaju već (po) tri boda, a trokorak protiv (redom) Švedske, Turske i Češke odveo bi ih u Top 16 takmičenja u Francuskoj....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.