Burno u ženskom finalu, Osaka savladala Serenu za prvi grend slem trofej u karijeri

Izvor: RTS, 08.Sep.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burno u ženskom finalu, Osaka savladala Serenu za prvi grend slem trofej u karijeri

Japanka Naomi Osaka savladala Serenu Vilijams 2:0 (6:2, 6:4) i osvojila prvu grend slem titulu u karijeri. Meč obeležio sukob i Amerikanke i glavnog sudije Karlosa Ramosa, koji je Sereni dao opomenu zbog "koučinga".
Naomi Osaka postala je prva Japanka koja se domogla grend slem titule. Ona je u velikom finalu savladala Serenu Vilijams sa 2:0 (6:2, 6:4) i ostvaril anajveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Osaka je odlično odigrala prvi set, dva puta oduela servis iskusnoj Amerikanki i rešila prvi deo igre u svoju korist 6:2.
U drugom setu viđena je velika borba, ali i prava drama na "Artur Eš" stadionu. Serena je prva stigla do brejka, Osaka uzvratila istom merom, ali je onda došlo do sukoba između Amerikanke i glavnog sudije meča Karlosa Ramosa.

Naime, Španac je u jednom trenutku izrekao Vilijamsovoj opomenu zbog "koučinga" (davanje saveta od strane trenera), što je potpuno izbacilo iz ritma teniserku koja je 23 puta u karijeri osvajala grend slem turnire.
Serena je u jednom trenutku briznula u plač, ponavljajući "ja nisam varalica, to nikada nisam bila u svom životu", a sudija Ramos joj je posle žustre rasprave izrekao i opomenu zbog nedoličnog ponašanja.

Na terenu su se pojavili i supervizori turnira, a Serena je kroz suze pokušala da im objasni da ništa loše nije uradila.
Meč je nastavljen, a mlada Japanka je ubedljivo privela duel kraju, osvojila drugi set 6:4 za prvu grend slem titulu u karijeri.
Ju-Es open se igra za nagradni fond od 25.282.400 dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajfun iz Japana oduvao Serenu i Njujork!

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018

Naomi Osaka pobedila Serenu Vilijams i osvojila US Open. Druga titula u karijeri za dvadesetogodišnju teniserku iz Japana. Prva grend slem…..Senzacija!..Titula u ženskom grend slem finalu US Opena ide u Japan. A, ne ostaje u Americi, kao što su svi mislili kada su do finala stigle Serena Vilijams...

Nastavak na Mondo...

Osaka donela prvi grand slem Japanu

Izvor: VOA, 09.Sep.2018, 00:14

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je prvu grand slem titulu u karijeri, pobedom u finalu nad Serenom Vilijams - 6:2 i 6:4, posle sat i 20 minuta igre igre. Ona je prva osoba iz te zemlje - bilo teniser ili teniserka - koja je osvojila jedan od turnira velike četvorke. Dvadesetogodišnja Japanka...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.