Faktor Saša Bajin: Naomi Osaka prva Japanka na grend slem tronu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2018, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faktor Saša Bajin: Naomi Osaka prva Japanka na grend slem tronu

U finalu je savladala svog uzora Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:2, 6:4.

Naomi Osaka, koja ima 20 godina i zauzima 19. mesto na svetskoj listi, senzacionalna je pobednica njujorškog turnira za grend slem. Zemlja izlazećeg sunca je do sada imala polufinalistkinju na nekom od četiri najznačajnija turnira belog sporta, nikad finalistkinju, a kamoli onu koja podiže trofej.

Osaka je na celom takmičenju igrala maestralno. Krčila je put korak po korak sve do meča s onom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja joj je bila teniska zvezda vodilja. Na terenu se videlo da se uvažavanje prema veličini mlađe Vilijamsove nije pretvorilo u strahopoštovanje od kojeg se zazire u igri. Bila je hrabra i nadahnuta kao retko koja Serenina protivnica u njenom dobu koje već dugo traje. Trofej je dograbila zasluženo.

A Serena? Prošle godine nije igrala zbog porodiljskog odsustva, a kada se vratila, ne da joj se da se najzad i poravna sa slavnom australijskom teniserkom Margaret Kort Smit, koja ima rekordna 24 trofeja s grend slem turnira. Serena je osvojila jedan manje, a izgubila je i u finalu na Vimbldonu, od Nemice Angelike Kerber.

Pošto joj je izmicalo tlo pod nogama, Vilijamsovu je ophrvala nervoza. Ušla je u raspravu sa glavnim sudijom koji ju je kaznio poenom jer je njenu komunikaciju s trenerom Muratogluom okarakterisao kao savetovanje, što nije dozvoljeno. Pale su i teške reči s njene strane. Sudiju je nazvala lopovom. A njoj je pala koncentracija. Slomila je i reket iz besa. Osaka je to znalački iskoristila, kao da ima prevaljen put bar upola koliko Serena.

Za njen podvig definitivno je zaslužan Aleksandar Bajin, trener koji je naše gore list. Saradnju su počeli potkraj prošle godine i eto dokle su stigli. Ako neko zna vrline, a naročito Serenine mane, onda je to Bajin. Uz nju je bio od 2005. do 2015.

Na ceremoniji dodele trofeja publika je krenula da zviždi Osaki, valjda zato što je očekivala pobedu svoje ljubimice. Serena je prigrlila uplakanu Japanku, a u svom govoru je pozvala tribine da joj ukažu poštovanje za njen prvi trijumf. Gledalište ju je poslušalo pa se nadalje ponelo blagonaklono prema skromnoj japanskoj teniserki, koja je dobila slave ovacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.