Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2020, 12:52

Buongiorno Italia: Sari(zik) i Kristijano Ronaldo od CR7 do CR0

Juventus pod baražnom paljbom, euforija u Napulju i pohvale na račun Nikole Maksimovića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus je pod lupom italijanske sprotske štampe: posebno trener Mauricio Sari i najbolji igrač Kristijano Ronaldo. Dovodi se u pitanje “sarizam” stil igre koji neguje Mauricio Sari odnosno njegova nesposobnost da ga sprovede u Juveu, a postavlja se pitanje da li je Kristijano Ronaldo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stigao do tačke u karijeri kada počinje zalazak velikog asa? Veliku pažnju dobijaju i Rino Gatuzo kome će biti ponuđen trogodišnji ugovor u Napoliju dok su Aureliju De Laurentisu porasli apatiti: predsednik Napolija posle Juvea želi da uzme skalp i Barseloni u Ligi šampiona. U žiži interesovanja je i buran razvod između Rome i njenog dojučerašnjeg sportskog direktora Đanluke Petrakija

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Sarizik”, napravila je Gazeta kovanicu od prezimena trenera Juventusa i reči rizik, budući da je kormilar Bjankonera došao pod unakrsnu vatru u prethodna 24 sata, od navijača Stare dame do komentatora. U podnaslovu se kaže da fudbaleri Juvea ne prate svog trenera i ne realizuju njegove ideje na terenu. “Istovremeno“, dodaje Gazeta, “navijači imaju sve manje poverenja, a klub? Kritijano Ronaldo nije postigao gol na poslednja četiri meča, dok su Aleks Sandro i Kedira van stroja”, sažima milanski dnevnik vesti koje stižu iz Kontinase. Na unutrašnjim stranama se kaže da je “Sarizam” (fudbalski stil priprisan Sariju) u opasnosti: Juve ne postiže golove, gubi finala, igra mu je predvidljiva, spora, a najbolji igrači su van forme. Gazeta podvlači da nije samo Sari kriv za aktuelnu sitauciju u kojoj se torinski klub našao – prvi put posle pet godina Juve nije postigao gol na dve uzastopne utakmice - ali da je on jedini koji može da izvuče iz neprilika Staru damu: “Potrebna je varnica i preokret u sledećih mesec dana u kojima će Juve odigrati osam utakmica i Sari će morati da pokaže veću fleksibilnost i sposobnost da stvari menja u hodu”, zapaža Gazeta.

CRnula na četiri utakmice”, upire Gazeta prst i u Kristijana Ronalda koji nije postigao gol na poslednja četiri meča u dresu Juvea. “Razočaran i na suvom, Ronaldo je u krizi, njegovi problemi su trčanje i pozicija u špicu napada”, piše list da Portugalac nema sprint, hitrinu i okretnost koju je nekada imao, kao i da se ne snalazi najbolje u postavci sa Paulo Dibalom i Daglasom Kostom.

Napolijev kolektiv očitao bukvicu Juventusovim solistima”, naslov je analize Ariga Sakija o finalu Kupa Italije. Nekadašnji trener ističe da je duh Gatuzovog tima spremnog da se žrtvuje, zajedno sa sa ogromnom željom da stigne do trofeja bio dovoljan u meču protiv Juventusa čiji su igrači bili slabo motivisani. “Gatuzo sada mora da pronaše formulu i za ofanzivnu igru Napolija jer ne može da se primenjuje ista taktika protiv velikih i malih klubova”, upzorava Saki.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lacio, možeš s pravom da veruješ u skudeto”, poručio je Pjerluiđi Kaziragi koji je u svojoj karijeri nosio dresove Juvea i Lacija. “Inzagi ima sve regularne karte da ide do kraja u borbi za titulu sa Juventusom”, smatra bivši centarfor. Kaziragi smatra da je Lacio napravio kvalitativan skok sa Sergejom Milinkovićem Savićem i Luisom Albertom da je ušao u trku za skudeto zato što je predsednik Klaudio Lotito odeleo punudama da proda dvojicu dragulja.

Lautaro, šta ćeš sad? Barsa nema novac, Džang ne sedi skrštenih ruku i sada misli da produži ugovor Martinezu”, tvrdi Gazeta da Barselona ne može da odgovori na zahtev Intera da plati raskidnu klauzulu od 111.000.000 evra do 7. jula kada ističe opcija. Posledično, Inter se već kreće u pravcu da ponudi novi ugovor Argentincu i značajno mu poveća platu – trenutno iznosi 1.500.000 evra – ne koliko mu je nudila Barselona, 10.000.000 evra, ali barem polovinu pomenute cifre.

“Roma polazi, Petraki no. Rastanak je bio neizbežan, ali naše ambicije ostaju nepromenjene”, naslov je intervjua sa generalnim direktorom Rome Gvidom Fjengom koji je obajsnio da su razlike u pogledima na budućnost kluba i način ophođenja unutar kluba presudno doprineli da Roma suspenduje svog sportskog direktora Đanluku Petrakija. U komentaru Gazeta piše da odnos izemđu Petrakija i Rome nije nikada “poleteo” i da je bio opterećen karakterom sportskog direktora koji se nije uklapao u ambijen Đalorosih. List piše da će posao od Petrakija preuzeti Morgan De Sanktis, iako neće biti promovisan zvanično u sportskog direktora, a da će njegov rad supervizionirati Franko Baldini koji će priskočiti u pomoć svaki put kad je potrebno.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma suspendovana”, piše rimski dnevnik da je sportski direktor Petraki platio danak zapaljive atmosfere u Trigoriji, posebno njegove optužbe upućene na račun fudbalera i predsednika Džejmsa Palote. “Klub je zamrznuo Petrakija u iščekivanju definitivnog razvoda. De Sanktis je napradovao u hijerarhiji, a Baldini će se vratitu u režiju. U budućnosti bi mogao da se vrati Sabatini, ali samo kada Palota proda klub”, piše Korijere.

Liga šampiona je jedini put za ostanak Džeka”, navodi Korijere da će kapiten Rome ostati u klubu samo ako se Đalorosi plasiraju u Ligu šampiona, jer će samo u toj situaciji moći da mu se garantuje faraonska plata od 7.500.000 evra. Međutim – dodaje list – čak i sa kvalifikacijom u LŠ, Džeko će morati da pristane da mu se garantovana plata “razmaže” na još godinu dana.

Roma može da se uzda u Fonseku”, imao je reči hvale za svog kolegu Klaudio Ranijeri koji će sa svojom Sampdorijom izaći na megdan Đalorosima sledeće nedelje. Ranijeri je rekao da će Sampdorija sačuvati prvoligaški status i pored toga što je bila najteže pogođeni tim u Seriji A koronavirusom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lacio isprobava zamke za Gasperinija”, najavljuje se sutrašnji prijateljski meč Nebeskoplavih sa Ternanom na kome će Simone Inzagi imati priliku da isproba tim koji ćemo videti u Bergamu sledeće srede. Dobra vest za tifoze Lacija je oporavak Adama Marušića, dok je Lukaš Lejva i dalje pod znakom pitanja za meč sa Atalantom.  U drugom tekstu posvećenom Laciju se izveštava da je sportski direktor Igli Tare bacio oko na Vinčenca Grifa, napadača Frajburga.

Sari je u neprilkama, počelo procesuiranje”, piše Korijere da je trener Juventusa posle dva izgubljena trofeja, slabe igre i forme svog tima, prilično dezorjentisan, a da se oko njega kreirala neka vrsta medijskog procesa u kome se traži njegova ostavka.

De Laurentisova briljantna misao: Sada da sredimo Mesija”, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis podiže lestvicu očekivanja za klub u ovoj sezoni. “Posle Kupa Italije, sanjam četvrtfinale LŠ, a onda šta nam Bog da. Gatuzo je fantastičan, namirisao sam da je on odličan trener, pravi za nas”, rekao je De Laurentis. Korijere piše i da je Nikola Maksimović osvojio srca navijača Napolija ne samo svojim fudbalskim partijama već i pevačkim i lingvističkim sposobnostima budući da je pevao nezvančnu himnu Napolija “O surdato ‘nnammurato” i to na napoletanskm dijalektu, koji se poprilično razlikuje od književnog italijanskog.

TUTTOSPORT

Juve pod opsadom”, analizira torinski dnevnik veoma delikatan momenat u sezoni Bjankonera. “Dve titule su isparile, Sari je na optuženičkoj klupi: za sada ne rizikuje otkaz, ali će biti odlučujući hod u prvenstvu i Ligi šampiona za ostanak na klupi i u sledećoj sezoni. Uprava kluba je razočarana, ali ne smatra da je samo trener odgovoran za kikseve”, piše Tutosport i dodaje da je teško poverovati da bi Maks Alegri, kome ugovor sa Juveom ističe 30. juna, mogao da se vrati na klupu Stare dame.

Novi problemi za Sarija: Aleks Sandro stop tri nedelje, za Kediru sezona završena. Dobra vest: možda vidimo Iguaina u Bolonji”, piše list. “Mihajlović sprema bunker”, najavljuje Tutosport da će sprski stručnjak verovatno primeniti sličnu taktiku kao Napoli i Milan protiv Juvea budući da su dale odlične rezultate.

Maradona: Rino, ti si Napoli”, prenosi se ispod zaglavlja Maradoninom ustoličavanje Rina Gatuza kao novog idola Napulja. Maradona je poslao i poruku celom timu rekavši da je ponosan na njih i objavljujući fotografiju sa dresom Napolija na društvenim mrežama. Torinski dnevnik donosi i vest da će gazda kluba Aurelio De Laurentis ponuditi trogodišnji ugovor Gatuzu. Štaviše, tvrdi se da u De Laurentis želi da napravi tim koji može da juriša na skudeto u sledećoj sezoni.

Gasperinijev cilj: uhvatiti Inter”, trener Atalante ne želi da se obazire na timove iza sebe, Romu i Napoli, koji gaje nadu da bi mogli da stignu do četvrtog mesta i Lige šampiona. U svom stilu Gasperini ide u napad i umesto da brani četvrto mesto proklamuje napad na treće koje zauzima Inter.

Tutosport objavljuje i izjave trenera Nerazura Antonija Kontea koji traži od svojih fudbalera da nastave da ga prate u projektu izgradnje velikog Intera: “Tražim mnogo od mojih igrača jer od sebe samog tražim još više. Naš napredak je vidljiv, ali to nije dovoljno, u sledeća dva meseca moramo da prevaziđemo nas same. Sampdorija je odlična prilika da počnemo sa realizacijom našeg plana”.

 Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.