Buongiorno Italia: Juve prvo na divove, pa na skudeto! Interova zaves srama i opet nizak udarac Spaletija

Izvor: MozzartSport.com, 15.Maj.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Juve prvo na divove, pa na 'skudeto'! Interova zaves srama i opet nizak udarac Spaletija

Sari podgreva vatru o odlasku za parama u Aziju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi je poraz Juventusa od Rome i odlaganje proslave 'skudeta'. Mada niko to ne kaže eksplicitno u štampanim izadnjima sportskih dnevnika, u izjavama aktera i debatama koje su se vodile posle utakmice provejava utisak da Bjankoneri nisu mnogo razočarani što su odložili za sedam dana poslavu šestog uzastopnog skudeta. Piše se i o >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << varnicama koje nastavljaju da sevaju između predsednika Napolija De Laurentisa i njegovog trenera Sarija. Lacio strahuje da li će Parolo moći da igra protiv Juve u finalu Kupa Italije a navijači Intera su “spustili zavesu srama” na sezonu njihovih ljubimaca.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“La spallettata”, dočekuje današnje čitaoce Gazete dvosmisleni naslov na prvoj strani jer u sebi sažima izraz za izbacivanje nekog ramenom i prezime trenera (Spalletti) Roma koja je uspela da pobedi Juve i odloži, barem za sedam dana, slavlje Bjankonera povodom šestog, uzastopnog skudeta. “Podvig Rome, sada je na -4: nema još 'skudeta' za Juve. Lemina zagrejao nade, posle je usledio preokret Spaletijevog tima. Stara dama se vraća u sredu na Olimpiko gde će igrati finale Kupa Italije sa Lacijom. U sledeću nedelju je dovoljna pobeda protiv Krotonea za osvajanje skudeta”, podseća Gazeta da i pored poraza od Rome, Juve i dalje drži čvrsto obe ruke na tituli prvaka Italije.

“Napoli: pet golova. I tako Sari ostaje na -1 u odnosu na Đalorose”, ističe se da je ubedljiva pobeda tima iz Napulja ostala bez željenog efekta, preticanja Rome na tabeli, pošto je rimski tim uspeo da osvoji tri boda u dvoboju sa Juveom.

Na naslovnici Gazeta piše i o crnom momentu Intera koji je zabeležio i šesti poraz u poslednjih sedam utakmica. ”Inter ostavljen sam sebi” je naslov iznad fotografije na kojoj se nalazi transparent navijača Nerazura sa severne tribine na kojem je je pisalo da su oni spustili zavesu srama na sezonu 2016/2017.

Na prvoj strani Gazeta ostavlja prostor za Formulu 1 i Điro d’Italija. “Fetel je u trci, ali je ovaj krug dobio Hamilton”, sublimira u naslovu list ono što se dogodilo juče na VN Španije. I pored odlične vožnje vozač Ferarija je morao da se zadovolji drugim mestom iza britanskog pilota u Mercedesovom bolidu.

“Kintana gazduje, Nibali izgubio jedan minut”, zapaža Gazeta posle prve ozbiljne brdske etapa Đira u kojoj je Kolumbijac pokazao ozbiljne pretenzije da osvoji ovogodišnji Điro.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma, Roma, Roma”, na eksplicitan način rimski dnevnik podseća da su Đalorosi postigli tri gola protiv Juvea. “Magična noć Đalorosih, izuven Juventus, otkazana proslava skudeta, Roma blindirala drugo mesto”, stoji u nadnaslovu. Na naslovnici list prenosi i reči trenera Spaletija: ”Ovo je bila pobeda ljudina”. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Srce i ideje, to je Roma”, se hvali pristup utakmici, igra prikazana na terenu i odluke trenera. Pobeda Rome nad Juveom je bila toliko upečatljiva da je stavila u potpunosti u drugi plan još jedan nizak udarac Spaletija Totiju. Naime, Toskanac je ubacio u igru kapitena Rome tek u nadoknadi vremena. Toti je odigrao dva i po minuta i nije dotako nijednom loptu.

“Lacio strahuje zbog Parola, sutra je odlučujući test”, piše Korijere da je vezni igrač Nebeskoplavih pod znakom pitanja za okršaj sa Bjankonerima u finalu Kupa Italije. U podnaslovu se kaže da je Inzagi već odlučio da protiv Juvea igra sa trojicom igrača u defanzivnoj liniji, odnosno sa “divovima” (svi su viši od 1,90) Bastos, De Fraj i Valas. Na unutrašnjim stranama se kaže da je jedina dilema Inzagija da li da počne utakmicu sa Felipeom Andersonom ili Keitom, pošto će naš Dušan Basta zauzeti mesto spoljnog veznog igrača na desnoj strani.

TUTTOSPORT

“Odlaganje koji može da prija”, naslov je s kojim torinski dnenvik osvetljava pozitivne aspekte poraza Juventusa od Rome i odlaganja proslave 'skudeta' Bjankonera. “Za šesti skudeto će morati još da se pričeka ali poraz od Rome povećava motivaciju Juvea za finale Kupa Italije”, to je veoma interesatna interpretacija Tutosporta jučerašnjeg pogrešnog koraka Bjankonera na Olimpiku.

U podnaslovima se podseća na strelce golova na utakmici i na činjenicu da je Juventusu potrebno još samo tri boda pa da i matematički ima sigurnost da će skudeto ostati na dresovima Bjankonera, te da se sada Alegri i čitavi tim koncentrišu isključivo na finale Kupa Italije i osvajanje prvog trofeja u ovoj sezoni.

Toro: Nikad više ovakva brukanja”, imperativan je naslov Tutosporta posle teškog poraza Granata na domaćem terenu od Napolija. U podnaslovu se kaže da je Torino ponižen od Napolija, ali i da su navijači, uprkos tome, aplaudirali timu na kraju utakmice. “Lombardo i igrači se izvinili”, ističe list uz napomenu da je zamenik Mihajlovića vodio tim jer je srpski stručnjak dobio dve utakmice zabrane zbog verbalnog napada na sudije tokom derbija prethodne nedelje.

“Sari namiguje Kinezima: Kada kažem da bi želeo da više zarađujem ne mislim na De Laurentisa”, precizirao je trener Napolija da nije mislio na De Laurentisa kada je govorio da želi da ga sledeći ugovor učini bogatim čovekom. Posle meča sa Torinom, Sari je onako, uzgred, spomenuo Kinu i zemlje Persijskog zaliva gde bi mogao da realizuje svoju želju da potane bogat čovek.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.