Bundesliga i dalje najgledanija u Evropi, Borusija ima najvernije navijače

Izvor: Blic, 20.Dec.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga i dalje najgledanija u Evropi, Borusija ima najvernije navijače

Bundesliga je i dalje je najgledanija fudbalska liga u Evropi, iako je ove godine imala za oko 3.000 slabiju posetu nego 2011.

Kako je objavio "Dojče vele", na nemačkim stadionima je u 2012. bilo prosečno 42.109 gledalaca, što je i dalje ubedljivo najbolja poseta u Evropi.

Manjak od 3.000 navijača u odnosu na prošlu godinu leži u činjenici da su kapaciteti stadiona novih bundesligaša Grojter Firta, Augsburga i Fortune Dizeldorf prosečno manji nego što su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle sezone imali Kajzerslautern, Keln i Herta, koji su ispali u niži rang.

Iza Bundeslige najveću posetu ima Premijer liga sa prosekom od 35.300 navijača, dok je na trećem Primera sa 28.200. Slede Serija A sa posetom od 24.000 gledalaca po utakmici i francuska Liga 1 sa 19.800.

Od klubova najbolju posećenost u Bundesligi godinama ima aktuelni šampion Borusija iz Dortmunda sa prosekom od 80.496 gledalaca, a najmanju Grojter Firt, koji ima i najmanji stadion, sa 17.595 navijača po meču.

Povezane vesti: Primera i Premijer liga finansijski "umiru", nemačka i francuska liga su budućnost Rastu prihodi klubova u najjačim evropskim ligama Evropski fudbalski klubovi milijardu i po evra u "minusu" IFFHS: Španska liga najjača, ispred Srbije Hrvatska, Iran, Moldavija... Murinjo: Španci i Italijani više vole dan pre meča nego meč

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.