Bugari autogolom u 97 zaboli nož u leđa Crnogorcima – Mađarska otišla na EURO

Izvor: B92, 16.Nov.2023, 21:04

Bugari autogolom u 97' "zaboli nož u leđa" Crnogorcima – Mađarska otišla na EURO

Fudbalska reprezentacija Bugarske imala je pobedu u rukama protiv Mađarske do 97. minuta, a onda primila gol za krajnjih 2:2 (1:1) u meču kvalifikacija za EURO.

Posle nekoliko promena mesta odigravanja, reakcije iz UEFA i saopštenja Fudbalskog saveza Mađarske, a onda i tuče navijača sa policijom u Sofiji, "gorelo" je i na samom meču.

Prvi pogodak je postigao Martin Adam već u 10. minutu, na dodavanje Dominika Soboslaja.

Međutim, već u 24. minutu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spas Delev poravnao rezultat, a asistencija se piše Kirilu Despodovu.

U 37. minutu je Valentin Antov neoprezno dobio drugi žuti karton, ali mu se u 57. minutu revanširao Miloš Kerkez.

U poslednjih više od pola sata igralo se sa devet na devet u polju, a iako su Mađari bili dominantniji u posedu i šutevima, Bugari su ih šokirali.

Igrao se 78. minut kada je poljski arbitar Stefanski pokazao na "belu tačku" zbog prekršaja u kaznenom prostoru Mađarske.

Najstrožu kaznu vrlo sigurno je izveo Kiril Despodov i, kako je vreme odmicalo, činilo se da će to biti dovoljno za pobedu. Međutim, nije...

U sedmom minutu nadoknade je Petrov, koji je do tada igrao sjajan meč, postigao autogol posle centaršuta Soboslaja i doneo krajnjih 2:2.

Ni sekund više nije ostao i Mađarska je otišla na EURO, a Crna Gora izgubila šansu da u direktnom duelu u Budimpešti rešava svoju sudbinu.

Ovako, moraće da čeka kiks Srbije protiv iste ove Bugarske u nedelju od 15.00.

Iz ugla "orlova", sada je otvorena mogućnost da se dođe do prvog mesta u grupi, ukoliko padnu Bugari u Leskovcu, a "sokolovi" savladaju Mađarsku u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mađarska autogolom Bugarske u 97. minutu do plasmana na Evropsko prvenstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2023

Fudbalska reprezentacija Mađarske plasirala se na Evropsko prvenstvo naredne godine, pošto je večeras u Sofiji odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.