OCHA: U Pojasu Gaze gotovo da više nema šta da se distribuira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 09:07

OCHA: U Pojasu Gaze gotovo da više nema šta da se distribuira

Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) objavila je danas da "u Pojasu Gaze gotovo da više nema šta da se distribuira", upozorivši da se situacija sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom brzo pogoršava.
"Situacija sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom se brzo pogoršava. Pošto su uvozne zalihe blokirane, ljudi mogu samo da pribegnu korišćenju ruševina i otpada za rešavanje sanitarnih potreba", navodi se u objavi OCHA na svom Iks nalogu.
Palestinska novinska agencija Vafa prenosi da su 7. maja "izraelske okupacione snage zauzele palestinsku stranu graničnog prelaza Rafa i zaustavile dotok pomoći u Pojas Gaze".
"Skoro dve nedelje drže pod blokadom prelaz Kerem Šalom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.