Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 21:07

Budućnost osetila kandže Pantera, ali preživela: FMP ostao bez snage, Podgoričane raduje jedino pobeda

Izabranici Aleksandra Džikića trijumfom su otpočeli novu sezonu u regionalnom šampionatu, ali iskusni stručnjak ne može u potpunosti biti zadovoljan

Slavila je Budućnost na otvaranju sezone. Ne ubedljivo kako je želela. Posle dominantnih pobeda Crvene zvezde nad Splitom i Cedevita Olimpije nad Krkom, jedan od glavnih favorita nije ostavio tako snažan utisak na startu. Dugo je FMP odolevao, u poslednjem kvartalu stigao i do prednosti, ali nije imao snage da sačuva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << višak i napravi senzaciju već u prvom kolu. Na kraju pobeda Plavih, ali moraće puleni Aleksandra Džikića da podignu nivo igre što je pre moguće - 82:72.

Krajnji rezultat ne oslikava najbolje stanje stvari na terenu. Jeste domaćin bio u prednosti većim delom susreta, ali nikako mu gost iz Železnika nije dozvoljavao da se odlepi. Vodila se velika borba, izostala je timska igra Podgoričana, što se najbolje slikava kroz samo 11 ostvarenih asistencija. Srljali su i jedni i drugi, skupa izgubili 32 lopte (FMP dve više), a i procenti šuta su bili ispod željenog nivoa. Budućnost je imala 47,1 odsto preciznosti iz igre, FMP 46,3. Domaćin je iz 17 pokušaja ubacio samo pet trojki, gosti su dali tri više, ali iz šest više hitaca.

Na kraju su prevagu napravila slobodna bacanja. Sastav iz glavnog grada Crne Gore ih je izveo čak 41. To govori puno i o čvrstoj igri gostiju, koji su bili rešeni da nateraju rivala da se za svaki poen dobro pomuči. Nisu ipak ni procenti sa crte bili zadovoljavajući, Budućnost je pogodila 29 bacanja, gost je izveo čak 20 manje i pogodio 14.

Na kraju je najzaslužniji za trijumf bio Džastin Kobs. Amerikanac sa crnogorskim pasošem je ubacio 18 poena. Ispratio ga je novajlija Di Džej Sili sa 13, dok su dvocifreni bili i Petar Popović sa 12, kao i Vili Rid sa 11 poena. Kod FMP-a sa 13 poena najefikasniji Brajs Džouns sa 13, po 12 poena dodali su Geret Nevels i Nenad Nerandžić. Dvocifren učinak upisali su i Danilo Tasić i Marko Radonjić, koji su brojali do 10.

Uskoro opširnije....

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Mornar Bar - Cibona 77:87

/Mihailović 18 - Prkačin 24/

Crvena zvezda - Split 97:61

/Ivanović 20 - Čampara 10/

Subota

Igokea - Borac 91:89

/Robinson, Starks 15 - Todorović, Hejl 17/

Cedevita Olimpija - Krka 88:56

/Kin 17 - Gibs 10/

Nedelja

Mega - Studentski centar 101:68

/Kazalon 17 - Edvards 17/

19.00: (1,07) Budućnost (25,0) FMP (8,50)

Ponedeljak

18.00: (6,00) Zadar (20,0) Partizan (1,15)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.