Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 06:36

Boston nadigrao Majami za vođstvo u finalu

Košarkaši Bostona savladali su Majami sa 93:80 na gostovanju u petoj utakmici i poveli sa 3:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije. Tim je do pobede predvodio tandem Džejlena Brauna i Džejsona Tejtuma koji su bili i najefikasniji igrači meča.
Tim Bostona je uspeo da posle dva vođstva Majamija u finalnoj seriji načini preokret i dođe na korak od velikog NBA finala.

Boston nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najbolji počeo utakmicu na gostovanju i Majami je dobio prve dve četvrtine i na poluvremenu imao prednost, pa se učinilo da će doći i do trećeg vođstva u seriji.
Ipak u trećoj četvrtini proradio je Bostonov tandem Brauna i Tejtuma i uspevaju da načine rezultatski preokret i načine dvocifrenu razliku.
U timu domaćina je bio očigledan izostanak Tajlera Hiroa, ostatak ekipe sinoć nikako nije hteo šut iz igre, a u drugom delu meča proradio je tandem Brauna i Tejtuma koji su završili meč kao najefikasniji igrači.
Braun je meč završio sa 25 postignutih poena, dok je Tejtum imao dvostruki dvocifren učinak od 22 poena uz 12 skokova i devet asistencija. Al Horford je dodao 16 poena, dok je dva manje ubacio Vajt.
U timu Majamija Bem Adebajo je bio najefikasniji sa 18 poena, Vinsent je postigao tri manje, a Batler je ubacio 13 poena, ali je to sve bilo nedovoljno da se u drugom poluvremenu zaustavi zaspoloženi tim Bostona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.