Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 06:58

Dončić zaustavio Ratnike, odlična igra Bjelice

Košarkaši Dalasa nadigrali su Golden stejt sa 119:109 i smanjili vođstvo “Ratnika“ za 3:1 u četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije. Luka Dončić je odigrao novu sjajnu partiju i kao najefikasniji igrač meča predvodio svoj tim do prve pobede u finalnoj seriji.
Slovenački reprezentativac Luka Dončić nije bio uobičajeno precizan ali je odlično vodio svoj tim, posebno u završnici meča i opet utakmicu završio kao najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrač.

Dončić, koji je sa Nikolom Jokićem izabran u idealnu petorku NBA lige, meč je završio sa 30 postignutih poena (10/26 iz igre, 3/11 za tri) uz 14 uhvaćenih i devet podeljenih lopti.
Dalas je od samog starta preuzeo inicijativu i vođstvo koje je uvećao na čak 29 poena u trećoj četvrtini i se učinilo da neće biti neizvesnosti o pobedniku pa su oba trenera u igru ubacili rezervne postave timova.
A onda je rezervni tim "Ratnika", predvođen Nemanjom Bjelicom, preuzeo inicijativu i malo je nedostajalo da istopi prednost ali se u igru vratio Luka dončić i razrešio dileme.
Nemanja Bjelica je predvodio rezervni tim Golden stejta koji su u završnici činili Džonatan Kuminga, Džordan Pul, Demion Li i Mozes Mudi. Srpski reprezentativac je meč završio sa 4 postignuta poena uz po 3 skoka i asistencije za petnaestak minuta igre.
U timu "Ratnika" Stef Kari imao je 20 poena, tri manje dodao je Kuminga, Pul 14 poena, a Vigins je prikupio 13, ali im to nije bilo dovoljnjo za odlučujuću pobedu.
U pobedničkom timu Dončić je imao odličnu podršku od Dorijana Fini Smita koji je odigrao najbolju utakmicu u seriji i završio sa 23 poena, dok je Redži Bulok blistao sa 18 poena, a Boban Marjanović nije ulazio u igru.
Sinoćni meč je obeležio i prekid na poluvremenu zato što je krov dvorane prokišnjavao usled jake oluje pa je trebalo oko petnaestak minuta da se obriše parket i sanira oštećenje na krovu.
Peta utakmica igra se u noći između četvrtka i petka od tri časa na terenu Golden stejta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Dončić ODLOŽIO odmor

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022

Sada je 3:1 u seriji...Košarkaši Dalasa nadigrali su Golden Stejt sa 119:109 i smanjili vođstvo “Ratnika“ za 3:1 u četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije...Luka Dončić nije bio uobičajeno precizan ali je odlično vodio svoj tim, posebno u završnici meča i opet utakmicu završio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.