Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija "gazi" bez milosti - 41 gol u 11 mečeva!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nastavili su pobednički hod u Bundesligi, pošto su ubedljivo pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:0 i tako došli do pete pobede u petom kolu takmičenja.
Borusiji je ovo bio 11 takmičarski meč u sezoni u svim takmičenjima, a u tim utakmicama postigli su 41 gol. "Milioneri" su u pet kola Bundeslige postigli 18 golova i primili samo tri i zahvaljujući toj gol-razlici su prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u odnosu na Bajern, koji takođe ima svih pet pobeda.

Golove za Borusiju postigli su Jonas Hofman, Šinđi Kagava, kao i Pjer-Emerik Obamejang, kome je ovo bio šesti gol u sezoni i sada se izjednačio sa Tomasom Milerom iz Bajerna na vrhu liste strelaca.
Bajer je ovako nastavio lošu i neefikasnu seriju u prvenstvu Nemačke. Ovo mu je bio treći poraz, a u prvih pet kola postigao je samo tri gola i sada ima samo šest bodova na 13. mestu tabele.
Rival Partizana u Ligi Evropa, Augsburg, zabeležio je prvu pobedu u prvenstvu ove sezone, pošto je kod kuće pobedio Hanover sa 2:0. Crveno-zeleno-beli su sav posao završili u tri minuta prvog poluvremena.
Prvo je Aleksander Esvajn u 29. minutu sjajno primio pas i sa ivice šesnaesterca je smestio u donji levi ugao. Samo tri minuta kasnije dosuđen je penal, a Paul Ferheg je bio siguran za 2:0. Domaći tim je imao još dve šanse do kraja meča, ali je rezultat ostao nepromenjen.
Augsburg sada ima četiri boda, a Hanover je ostao na jednom bodu.
Fudbaleri Šalkea pobedili su u gostima Štutgart sa 1:0 u utakmici petog kola nemačke Bundeslige. Jedini gol na utakmici postigao je Leroj Sane u 53. minutu.
Sane je iskoristio pas Mejera sa sredine terena, ušao u kazneni prostor domaće ekipe, prevario jednog odbrambenog igrača i poslao loptu u mrežu.
Šalke je posle pet odigranih kola četvrti na tabeli Bundeslige sa deset bodova, dok je Štutgart pretposlenji, bez bodova.
Rezultati:
 
Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:0 (Hofman 19, Kagava 58, Obamejang 74. penal)
Augsburg - Hanover 2:0 (Esvajn 29, Verheg 32. penal)
Štutgart - Šalke 0:1 (Sane 53)
Odigrano juče: Keln - Borusija Menhengladbah 1:0, Hamburger - Ajntraht Frankfurt 0:0, Darmštat - Bajern Minhen 0:3, Volfsburg - Herta 2:0, Verder - Ingolštat 0:1.
Odigrano u petak: Majnc - Hofenhajm 3:1.
Tabela: Borusija Dortmund i Bajern Minhen po 15 bodova, Volfsburg 11, Šalke, Keln i Ingolštat po 10, Majnc 9, itd.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.