Bornmut srušio prvu rampu ka Premijer ligi: Evrogolovi uništili Brajton! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bornmut srušio prvu rampu ka Premijer ligi: Evrogolovi uništili Brajton! (VIDEO)

Kermorgant i Vilson tvorci izuzetno važnog trijumfa Trešnjica na Amerikan Ekspres Komjuniti stadionu (0:2). Viganov bod nade protiv Fulama u Londonu (2:2)

Lider engleskog Čempionšipa je srušio prvu rampu, ostale su još četiri kako bi se i definitivno obezbedio direktan plasman u Premijer ligu. Izabranici Edija Houa savladali su domaći Brajton na Amerikan Ekspres Komjuniti stadionu zahvaljujući fenomenalnim golovima Jana Kermorganta i Kaluma Vilsona, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa su u ovom trenutku bez sumnje glavni kandidat za prolazak kros veliki cilj - 0:2 (0:0).

Sve do poslednjeg kvartala utakmice vodila se ozbiljna bitka između dva tima, bez previše izrazitih prilika na obe strane. Ispostavilo se da su gosti odigrali daleko pametnije, a u ključnim trenucima isplivao je i njihov individualni kvalitet.

Juri Kermorgant je u 70. minutu postigao fenomenalan pogodak za TV špice. On je slobodan udarac sa oko 20 metara sjajno zafelširao i poslao u stranu na kojoj se nalazio golman domaćih Dejvid Stokdejl, koji je već krenuo u suprotnu stranu, pa je njegova parada bila isuviše kratka da bi se uhvatio ovakav udarac.

Sve je bilo rešeno u 81. minutu. Kermorgant je sjajno prebacio kompletan vezni red Brajtona, loptu je prihvatio Kalum Vilson, koji je na sjajan način izbacio dvojicu protivničkih fudbalera, a onda matirao Stokdejla.

Yann Kermorgant's freekick from the Brighton end. #AFCB pic.twitter.com/xAnbnuKhHZ

Na putu do Premijerlige popularne trešnjice čekaju još gostovanja Redingu u narednom i Čarltonu u poslednjem kolu, odnosno mečevi sa Šefildom i Boltonom na domaćem terenu.

Vigan je u Londonu na gostovanju Fulamu došao do boda, koji mu pruža tračak nade da bi možda mogao da se domogne opstanka u drugoligaškom društvu (2:2). Ipak, pred izabranicima Gerija Kaldvela je gotovo nemoguća misija u poslednja četiri kola, pošto u ovom trenutku imaju sedam bodova manje od Roterama, a devet od Fulama i Brajtona.

Fulam je na Krejven Kotidžu dva puta vodio golovima Mekormaka i Smita, ali su Penant i Pirs ipak odneli bod za Vigan.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.