Izvor: RTS, 25.Jun.2021, 23:45

Borba za nastavak bajke i finale Evrobasketa – košarkašice igraju protiv Belgije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra u subotu polufinale Evropskog prvenstva protiv selekcije Belgije. Srpske "lavice" boriće se za finale kontinentalnog šampionata od 21.00, uz direktan prenos na našem Prvom programu, strim će biti na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Izabranice Marine Maljković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odigrale su do sada neverovatan turnir koji su krunisale trijumfom nad domaćinom Španijom u četvrtfinalu.

Srpkinje su prebrodile veliku sudijsku nepravdu i faul u poslednjim sekundama za pobedu Špankinja, posle čega su više puta ponovile da lopta ne laže.
Selektorka je izjavila da će se duel sa Španijom pamtiti doveka, ali je najavila i borbu za medalju.
"Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju! U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa...", istakla je Maljkovićeva.
Kapitenka Jelena Bruks svesna je da će protiv Belgijanki biti veoma teško.
"Znamo protiv koga igramo, biće izuzetno teško. Moramo da verujemo u sebe i ono što mi radimo. Ovo je jedna polufinalna utakmica, ogroman je uspeh što smo opet među četiri. Daćemo sve od sebe, jer jedna je utakmica. Obe ekipe žele da budu u finalu. Imamo još dan i po da se spremimo, ako ispoštujemo sve što Marina i stručni štab od nas traže, mislim da ćemo slaviti na kraju utakmice", rekla je Jelena Bruks.
Maja Škorić kaže da je istorijska pobeda protiv Španije u četvrtfinalu zaboravljena i da je sav fokus usmeren na pripremu za naredni meč.
"Svi želimo pobedu, zato smo se spremali i došli. Pristupićemo maksimalno ozbiljno onome što nas čeka. Emocije su se slegle posle prethodne utakmice, sada je vreme da se u potpunosti fokusiramo na ono što dolazi. Imamo ozbiljan zadatak pred nama. Respektujemo ekipu koja ima odličnu timsku atmosferu, igru i vrhunske individualce. Treba još da radimo i da ovoj utakmici pristupimo na najbolji mogući način", poručila je Škorićeva.
"Lavice" će u trenutku kada budu izašle na teren sa Belgijankama već znati ko ih čeka u potencijalnom finalu, pošto se u prvom polufinalu od 18 časova sastaju Francuska i Belorusija.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice Srbije u finale po „španskom receptu“

Izvor: Danas, 26.Jun.2021, 07:48

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Belgije (subota 21.00) u polufinalu prvenstva Evrope i to samo po sebi spada u kategoriju velikih uspeha ove generacije naših igračica.

Nastavak na Danas...

Košarkašice Srbije igraju za medalju: Da bude pesme i posle Belgije

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021

"Da se vreme u Valensiji upamti po pobedama, uspehu i pesmama", poručila je Tina Krajišnik posle istorijske pobede nad Španijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva..Pale su Italija, Grčka, Crna Gora i domaćin Španija. U polufinalu Evropskog prvenstva u Valensiji košarkašice Srbije sastaju se...

Nastavak na MozzartSport.com...

Drama, preokret i velika pobeda " Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Izvor: B92, 26.Jun.2021

Košarkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva!..Srbija je u polufinalu posle velike borbe savladala Belgiju 74:73...U finalu će igrati protiv Francuske u nedelju...Srbija je fantastično ušla u utakmicu. Bila je to prepoznatljiva odbrana naše selekcije, pa su naše košarkašice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.