Borba titana, Đoković i Federer spektakl za sladokusce

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba titana, Đoković i Federer spektakl za sladokusce

Novak Đoković igra protiv Švajcarca Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Susret počinje u 15.00 časova na Centralnom terenu. Direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, tok meča pratite na našem portalu.
Centralni teren biće poprište novog duela dve velemajstora teniske igre. Njihov 48. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duel odlučuje ko će do nove titule na Vimbldonu. Novak brani titulu, a do sada ih je osvojio četiri. Federer je u pohodu na svoj deveti trofej u Londonu. Ovo je njigovo četvrto međusobno finale. Švajcarac je slavio u prvom 2012. godine, da bi Đoković uzvratio 2014. i 2015.

Stari znanci, među kojima više nema tajni, ni mnogo prostora za taktičko nadmudrivanje. Odlučiće sitni detalji, a tas će prevagnuti na stranu onoga ko bude mirniji, sigurniji i skoncentrisaniji u odlučujućim momentima. Gledaoci treba da se pripreme za pravi spektakl, jer to je ono što će pružiti ova dva maga „belog" sporta.
Prvi servis biće, možda i glavno, oružje koje će obojica „prizivati" u trenutku kada se lomi rezultat. Novaku on funkcioniše odlično na ovom turniru. Takođe, i Federer je sjajan server. Videćemo sve što ovu igru čini uzbudljivom. Pregršt „nemogućih" poteza. Stizanja onoga što je naizgled neuhvatljivo. Pogađanja linije, sjajnih voleja, slajsova, naravno i grešaka. Sve ono što publiku neće ostaviti ravnodušnom.
Podrška sa tribina biće na strani Švajcarac, koji uživa veliko poštovanje londonske publike. Đoković ima svoju publiku, tako da ni njemu neće nedostajati aplazu i povici sa tribina.
Novak Đoković i Rodžer Federer igraju svoj 48 duel. Naš teniser je slavio u 25 mečeva, a protivnik u 22. Poslednji put igrali su u polufinalu mastersa u Parizu prošle godine. Naš as je dobio taj meč sa 2:1 (7:6, 5:7, 7:6).
Susret na Centralnom terenu počinje u 15.00 časova. Prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković i Federer: Finale Vimbldona, glamur i – Nino iz Mostara

Izvor: B92, 14.Jul.2019

Nešto pre 15 časova na Centralni teren Vimbldona izaći će dve prilike u belom. Novi epski duel može da počne.

Nastavak na B92...

ČUDESNI ĐOKOVIĆ UČINIO NEMOGUĆE I DOBIO ISTORIJSKO FINALE: Novak srušio Federera posle pet sati borbe teniskih BOGOVA i osvojio petu titulu na Vimbldonu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 14.Jul.2019

Najbolji srpski teniser Novak Đoković peti put u karijeri je posato šampion Vimbldona, pošto je u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 13:12).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.