Bomba Kolarova i deprimirajuć ambijent na debiju Advokata na klupi Srbije (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 07.Sep.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba Kolarova i deprimirajuć ambijent na debiju Advokata na klupi Srbije (VIDEO)

Proteći će Dunavom još mnogo vode pre no što Srbija ponovo odigra meč pred 50.000 ljudi. Iza Siniše Mihajlovića ostao je gorak ukus zbog neodlaska na Mundijal u Brazilu, ali i opšta apatija kad je fudbalska reprezentacija u pitanju. Dolazak Dika Advokata na selektorsku funkciju, a ni gostovanje bivšeg svetskog i evropskog prvaka Francuske u Beogradu nisu kod srpskih ljubitelja fudbala probudili strast za nacionalnim timom, ali će to možda učiniti bomba Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kolarova, koji je u 80. minutu susreta na polupraznom stadionu u Humskoj bombom sa 25 metara spasio holandskog stručnjaka poraza na debiju – 1:1 protiv Trikolora.

Remek delo beka Mančester Sitija, ipak, nije moglo da sakrije surovo bolnu činjenicu – Srbija se “odrodila“ od svoje fudbalske reprezentacije. U tako deprimirajućem ambijentu možda bi bilo i previše očekivati neku blistavu partiju Orlova, tako da se može reći da su oni igrali iznad nivoa na kojem se trenutno nalazi celokupan srpski fudbal, iako je bilo očito da nisu usvojili sve Advokatove ideje

Niti su se odrekli nekih starih, loših navika poput grešaka zbog kojih previše jeftino primamo golove.

Korner Remija Kabele sa leve strane i nesporazum Aleksandra Kolarova i Nemanje Gudelja, koji su krenuli na loptu, ali su je samo propustili do suprotne stative gde je bio usamljeni Pol Pogba. As Juventusa nije imao milosti, pa su Francuzi do vođstva stigli iz prve i u prvom poluvremenu jedine prilike.



Istina, ni Srbija nije bila mnogo opasnija. Dušan Tadić je imao nekoliko obećavajućih poteza, Lazar Marković se par puta opasno zaleteo, Nemanja Matić pokazao koliko je neophodan srpskom timu, Aleksandar Kolarov demonstrirao svu silinu svog razornog šuta, ali... Zavšnica je izostala, a u nedostatku tog završnog pasa Filip Đorđević je bio potpuno odsečen u špicu.

U nastavku nešto povezanija igra i jednog i drugog tima, pa je Vladimir Stojković dva puta morao da vadi kestenje iz vatre i zaustavlja opasne nalete Pogbe i Kabele. I sreća je bila saveznik Orlova pošto je Loik Remi.

Na mukama je bio i Loris, pre svega zbog toga što su Kolarov i Branislav Ivanović povukli tim napred, a treba reći i da je povratak Zdravka Kuzmanovića u reprezentaciju uneo neku živost u igru našeg tima. Član nacionalnog tima ponovo je i Adem Ljajić, kojeg je publika nagradila aplauzom, ali je ubedljivo najveće ovacije dobio Aleksandar Mitrović.

Na kraju je, ipak, odlučio starosedalac Kolarov. Iz trećeg opasnog pokušaja. Dva puta je Loris uspevao da Trikolore spase sigurnog gola. U 80. minutu nije imao šanse.



Na kraju možemo da žalimo i za pobedom, jer je Loris uz pomoć stative uspeo da odbrani i poslednji pokušaj Ivanovića.

SRBIJA – FRANCUSKA 1:1

/Kolarov 80 - Pogba 13/

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov – Gudelj (od 61’ Kuzmanović), Matić – Tošić, Tadić (od 61’ Đuričić), Marković (od 86’ Ljajić) – Đorđević (od 75’ Mitrović);

Francuska (4-3-2-1): Loris – Sanja, Varan, Matje, Dinje – Šnajderlin, Sisoko (od 83’ Valbuena), Pogba (od 74’ Matuidi) - Kabaj, Kabela (od 62’ Lakazet) – Remi (od 60’ Benzema).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.