Bobi nije mogao sam, Spanulis i Petvej srušili Zvezdin san!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Dec.2014, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi nije mogao sam, Spanulis i Petvej srušili Zvezdin san!

Crveno-beli izgubili su i drugi susret sa Olimpijakosom, identičnom razlikom - 64:59

Prva pozicija u Grupi D za Crvenu zvezdu ostaće samo nedosanjan san! Imali su košarkaši beogradskog sastava vođstvo u većem delu utakmice i činilo se da je na pomolu iznenađenje, ali Vasilis "Kill Bill" Spanulis još jednom je pokazao zašto je jedan od najboljih igrača Evrope i apsolutni vođa Olimpijakosa. Njegova prangija i mirna ruka prelomila je meč i beogradskoj braći zadala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još jedan udarac u međusobnim okršajima - 64:59 (13:16, 14:12, 15:20, 21:11).

Uprkos dobroj odbrani na startu poslednje deonice, gostima je ponovo drhtala ruka u momentima kada se odlučivalo pitanje pobednika i jedino je Kalinić bio dovoljno hrabar da se suprostavi iskusnijem protivniku. Međutim, Petvej i Lafajet su izrešetali koš i započeli niz, koji je na kraju dovršio nepokolebljivi Spanulis! U većem delu bio je u drugom planu i senci "vernih" čuvara Lazića i Blažiča, ali baš kao i u prvom susretu dva tima, odgovornost je preuzeo kada je bila "frka" i timu iz Pireja doneo novi trijumf, u bratskoj atmosferi.

Mora se priznati, Zvezda je utakmicu u Dvorani mira i prijateljstva odigrala vrlo dobro, daleko bolje od okršaja viđenog pre mesec dana u Kombank Areni. U odnosu na taj prvi meč Beograđani su u potpunosti uspeli da se suprostave atletski dominantnom rivalu pri skokovima na obe polovine terena, ali i da pronađu rešenje za izuzetno agresivnu odbranu. Međutim, posle ovog meča ostaće dve velike boljke, koje će Dejan Radonjić morati podhitno da reši. Prva je previše izgubljenih lopti (ukupno 22, po 11 u oba poluvremena, Olimpijakos samo 10!), a druga činjenica da je Zvezdina igra previše zavisila samo od jednog čoveka - Bobana Marjanovića.

Na sreću igrača Crvene zvezde, trenutno najkorisniji igrač Evrolige nastavio je tamo gde je stao u susretu sa Valensijom, kada je srpski predstavnik obezbedio mesto u TOP 16 fazi. Istrpeo je Bobi žestoke udarce po rukama i telu, hvatao lopte, blokirao, knjižio poene, bio nepremostiva prepreka za napadačku liniju domaćina i bio konstantna pretnja. Meč je, kao i gotovo svaki put do sada, završio sa novim dabl-dablom (17p, 13sk), ali, nije adekvatnu podršku saigrača i njegovo odsustvo sa parketa osećalo se jako.

Svaki put kada je Marjanović bio van igre domaćin je uspevao da umanji zaostatak ili čak povede. Cirbes je samo u retkim momentima uspevao da nadomesti izostanak daleko višeg saigrača, što za crveno-bele predstavlja ogroman problem. Praktično, jedino je Luka Mitrović imao rešenje za goruće probleme i trudio se iz petnih žila da Zvezdi podari i šestu pobedu u grupnoj fazi, ali nije mu se dalo. Istina, bila je ovo još jedna velika škola za mladog kapitena, koji vremenom postaje sve važniji šraf u igri tima.

Vilijamsa nije napustio instikt asistenta, ali je ponovo imao izuzetno loše šutersko veče. Dovoljno je reći da je prve koševe postigao tek u 36. minutu (0/2 za dva, 1/5 za tri)! Mnogo se očekivalo i od Čarlsa Dženkinsa, koji je konačno uhvatio talas dobrih igara, ali ga "praćka" uopšte nije služila!

Međutim i u takvim uslovima vicešampion Srbije je čvrstom, muškom odbranom uspevoao da u dobrom delu meča anulira učinak protivnika i nije mu dozvolio previše lakih poena. Ali, domaćin je tvrdoglavo jurio pobedu, tražio svaku, pa i najmanju šansu da uhvati rezultatski priključak. Pa čak i kada su Dangubić, Blažič, Mitrović i Kalinić naređali trojke u finišu treće deonice za rezultat 48:42, bilo je jasno da se tim iz Pireja neće predati bez adekvatne borbe i da ima pobedu u rukama.

Što se na kraju i desilo. Zvezdin napad potpuno se ugasio, domaćin je to iskoristio i uknjižio novi trijumf, identičnom razlikom kao u Beogradu.

Najefikasniji igrač Olimpijakosa bio je Spanulis sa 15 poena, dok je Lafajet dodao 11. Na drugoj strani Marjanović je imao 17 koševa, Mitrović 11, a Kalinić 10...

--------------------------------------------

OLIMPIJAKOS – CRVENA ZVEZDA 64:59 (13:16, 14:12, 15:20, 22:11)

Dvorana: Mira i prijateljstva

Gledalaca: 12.000

Sudije: Boris Rižik (Ukrajina), Pjotr Paštušijak (Poljska), David Romano (Izrael)

Olimpijakos: Petvej 7 (7sk), Hanter 6 (5sk), Danston 4, Spanulis 15 (3sk, 3as), Slukas 9 (5as), Agravanis 4, Mancaris, Kavadas 2, Katsivelis, Lafajet 11 (3/5 za tri), Darden 4, Lodžeski 2.

Crvena zvezda: Vilijams 2, Rebić, Dangubić 8, Mitrović 11 (7sk), Lazić 3, Blažič 5, Kalinić 10, Marjanović 17 (13sk), Tejić, Dženkins (0/4 za dva), Jović (4as), Cirbes 3.

--------------------------------------------

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA: Olimpijakos ponovo bolji od Zvezde, crveno-beli za drugo mesto sa Laboralom (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Dec.2014

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da krunišu dobru igru u meču 9. kola Evrolige u kojem su gostovali Olimpijakosu u Atini pošto su posustali u poslednjoj četvrtini i na kraju izgubili sa 64:59 ( 13:16, 14:12, 15:20, 22:11).. . S obzirom da je u španskom duelu trijumfovala Laboral Kuća protiv...

Nastavak na HotSport.rs...

Marjanović: Bilo je fantastično, uživali smo jako!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2014, 01:01

"Čestitam Olimpijakosu na pobedi, ali želeo bih i da se zahvalim navijačima oba tima za atmosferu koju su stvorili", poručio je strelac 17 koševa..Boban Marjanović još jednom je pokazao zašto je najkorisniji igrač Evrolige u ovom trenutku i praktično je sam vodio Crvenu zvezdu u dobrom delu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.