Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 23:23

Blaugrana je dočekala obećanje staro dve decenije: Pau se vratio!

Gasol se posle 20 godina vratio u Barselonu, u porazu Katalonaca od Bajerna (72:82)

U drugim okolnostima utakmica 34. kola Evrolige između Barselone i Bajerna iz Minhena predstavljala bi samo protokolarni susret dva kluba koja su već obezbedila plasman u narednu fazu, nužno zlo u već gustom rasporedu i duel koji bi brzo otišao u zaborav. Ipak, susret koji bi lako mogao da ponese epitet najnevažnijeg u sezoni za oba kluba ostaće upamćen u košarkaškoj arhivi, a razlog je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << povratak Paua Gasola na evropski parket u dresu Katalonaca posle dve decenije i ispunjeno obećanje pri odlasku, da će se vratiti i karijeru završiti na mestu sa kojeg je i počeo impresivni put.

Košarkaški veteran je u junu daleke 2001. godine stavio zarez na sjajni period u Barseloni pobedom nad Real Madridom (96:84) za trofej prvaka Španije i otisnuo se u NBA gde je proveo narednih 18 sezona. Usledila je pauza duga 25 meseci zbog povrede nožnog prsta, a u trenucima kada se već glasno govorilo o kraju impresivne igračke biografije, Gasol je došao je da završi rečenicu. Da održi reč i lepu priču okonča na način na koji zaslužuju on, Barselona, ali i svi ljubitelji evropske košarke.

Posle toliko godina, ponovo je Gasol osetio čari Barseloninog dresa i setio se jedinstvenog osećaja koji sa sobom nosi izlazak u dvoranu Blaugrana, istu onu u kojoj je i skrenuo pažnju široke sportske javnosti.

Predvodeći startnu petorku tima koji danas sa klupe vodi njegov saigrač upravo iz perioda provedenog u katalonskom klubu Šarunas Jasikevičijus čuveni krilni centar emotivni povratak u voljeni klub ukrasio je sa ranih šest poena. Podsetio je Gasol na trenutke šutem sa distance, ali i igrom u reketu, na slavne momente iz NBA lige, ali i španske reprezentacije. Želeći da pokaže da u borbi sa vremenom još vodi glavnu reč, Španac je u nastavku došisao još tri poena, ukrasivši veče i sa četiri skoka, međutim da su povreda i pozne igračke godine ostavili traga pokazali su ziceri promašeni u završnici druge četvrtine kao i neki dueli koje je gubio protiv Leona Radoševića, a koje je nekada sa lakoćom rešavao protiv u najmanju ruku za dve klase boljih centara.

.@paugasol makes the first basket of his return!

Nothing But Net.#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/hFvkOfAdH7

U senci povratka čivenog košarkaša ostala je pobeda gostiju 82:72. Izabranici Andree Trinkijerija iskoristili su činjenicu da će Katalonci u svakom slučaju plej-of dočekati kao prvoplasirani tim i naplatili promešane karte Jasikevičijusa koji je odmarao Mirotića, Higinsa i Oriolu. Nemački klub osetnu prednost stekao je u završnici prve četvrtine kada je prvi put stigao do dvocifrenog vođstva, a zalihu poena, uz blage oscilacije održao je do kraja susreta.

Posebno raspoložen u nemačkom timu bio je Dželejn Rejnolds koji je postigao 26 poena, a značajnu pomoć pružili su mu Boldvin sa 18 i Vladimir Lučić sa 14 poena. Na drugoj strani, jedini dvocifreni igrači bili su Bolmaro i Vesterman sa po 12 poena.

Barselona je aktuelnu fazu takmičenja završila na čelu evroligaške tabele uz skor 24-10, dok se Bajern u plej-of plasirao sa 21 pobedom i 13 poraza.

EVROLIGA - POSLEDNJE 34. KOLO

Četvrtak

CSKA - Asvel 88:70

/Lundberg 23 - Jabusele 23/

Žalgiris - Panatinaikos 93:78

/Lekavičijus 20 - Nedović 17/

Fenerbahče - Real Madrid 67:93

/De Kolo 23 - Kozer 20/

Alba - Crvena zvezda 81:58

/Siva 17 - Simonović 12/

Valensija - Baskonija 86:81

/Vilijams 16 - Henri 19/

Petak

Zenit - Makabi Tel Aviv 86:69

/Holins 15 - Dorsi 15/

Olimpijakos - Himki 82:75

/Vezenkov 20 - Mekolum 15/

Olimpija Milano - Anadolu Efes 98:75

/Šilds 19 - Bobua 15/

Barselona - Bajern 72:82

/Vesterman 12 - Rejnolds 26/

Odloženi mečevi

12. april, 19.00: Zenit - Panatinaikos

14. april, 19.00: CSKA - Panatiniakos

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.