Bivšem fudbaleru Vojvodine 9 godina zatvora

Izvor: Mondo, 26.Okt.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem fudbaleru Vojvodine 9 godina zatvora

Marselo Pleč, koji je uhapšen sa 793 kilograma marihuane, moraće na dugu "robiju".

Foto: (MN Press) Pleč nemoćno gleda Lekića... 2:0!

  Bivši fudbaler Vojvodine, koji je vrhunac karijere doživeo igrajući za Borusiju Menhengladbah, Marselo Pleč (40), osuđen je na devet godina i dva meseca zatvora, piše "Bild".

Ne tako davno, evropska fudbalska javnost saznala je da je ovaj nekada stameni brazilski štoper, koji je u Novom Sadu proveo jednu sezonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (2009/10) uhapšen u blizini rodnog Toleda sa 793 kilograma marihuane sabijenih u 854 pločice.

Akcija je izvedena u novembru 2015. godine.

Nemački list, pozivajući se na izvore u Brazilu, navodi da je sudski spor završen i da je Pleču izrečena kazna za koju njegov advokat izrazio sumnju da će žalba nešto promeniti.

"Malo je verovatno da će presuda biti ublažena", rekao je advokat 40-godišnjeg fudbalera, koji se posle epizode u Vojvodini vratio kući i završio karijeru u amaterskom Kaskavelu, za koji praktično nije ni zaigrao.

Novac zarađen od igranja za Borusiju Menhengladbah (1999-2005), Kajserslautern (2005/06), Panionios (2006/08), Omoniju (2008/09) i Vojvodinu (2009/10) uložio je u farmu svinja, međutim akcija brazilske policije otkrila je da se na toj farmi nije proizvodilo samo meso.

Pleč će biti na pragu 50. godine kada bude napustio ćeliju, osim ukoliko mu zbog dobrog vladanja ne bude ublažena "robija".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.