BiH nemoćna, Švedska eliminisala Rumuniju, Švajcarska jedva do tri boda

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH nemoćna, Švedska eliminisala Rumuniju, Švajcarska jedva do tri boda

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su pred domaćom publikom od Italije 3:0, u devetom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Roberta Prosinečkog nije uspela da pruži jak otpor "azurima", koji su posle pedeset minuta rešili pitanje pobednika.

Aćerbi je prvi načeo mrežu Šehića u 21. minutu, prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italijana udvostručio je Insinje u 37, dok je Beloti u 53. postavio konačnih 3:0.

Ovo je bio peti poraz Bosne i Hercegovine, dok je Italija ostala perfektna – devet utakmica i devet pobeda. Ranije u toku dana u ovoj grupi Finska je obezbedila plasman na EURO 2020.

Fudbaleri Švedske pobedili su na gostovanju Rumuniju 2:0, i u direktnom duelu su uspeli da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

Kolo pre kraja Šveđani imaju četiri bodova više od Rumunije, što znači da su i matematički na šampionatu Starog kontinenta.

Strelci za Švedsku bili su Berg u 18. i Kvaison u 34. minutu.

U istoj grupi fudbaleri Španije bili su ubedljivi protiv Malte. "Crvena furija" opravdala je nadimak i rezultatom 7:0 je počistila Maltežane.

Golove za Španiju postigli su Morata u 23, Kasorla u 41, Tores u 62, Sarabija je strelac bio u 63, odnosno Dani Olmo u 69, Moreno u 71. i Navas u 89. minutu.

Fudbaleri Švajcarske ostvarili su veoma važnu pobedu pred domaćom publikom protiv Gruzije – 1:0.

"Sajdžije" su ovim trijumfom izbili na drugo mesto grupe D i kolo pre kraja imaju dva boda više od Republike Irske.

Heroj Švajcarca bio je Iten koji je 77. minutu postigao odlučujući gol.

Takođe, do važne pobede došli su i Danci. Oni su pred domaćom publikom savladali Gibraltar 6:0 i kolo pre kraja nalaze se na prvom mestu sa 15 bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.