Benzema mora na pauzu! Mora li Real da kupi špica u januaru?

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benzema mora na pauzu! Mora li Real da kupi špica u januaru?

Koje su Zidanove opcije?

Real Madrid je u drugoj polovini 2017. godine bacio senku na sjajnu prvu polovinu, iako je godinu završio kao najuspešniju u istoriji kluba sa pet od mogućih šest trofeja. Zidanov tim je pokazao slabe tačke u jesenjem delu sezone, praktično predao Barseloni titulu prvaka Španije i sada će sve karte morati da baci na odbranu trona u Ligi šampiona...

Jedan od glavnih uzroka Realove krize u jesenjem delu sezone je bila i slaba relaizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u napadu, odnosno forma Karima Benzeme kojem je ovo po individualnom učinku bila najgora godina u profesionalnoj karijeri. Francuz je u prvom delu szeone na 20 utakmica u svim takmičenjima postigao samo pet golova, od toga samo dva u Primeri. Da stvari po njega budu još gore, sada se i povredio pa je Real u problemima uoči nove godine.

Benzema je povredu kuka zaradio na El Klasiku protiv Barselone, a detaljnim snimanjima i pregledima je otkriveno da mora na pauzu od tri nedelje i da će sigurno propustiti mečeve protiv Numansije u Kupu kralja i Selte u prvenstvu, a skoro sigurno i protiv Viljareala i Deportiva.

Zidan je ostao bez startnog centarfora i logičan sled događaja bi bio da Benzemu kao najisturenijeg zameni kristijano Ronaldo kojem nije strana ta uloga. Ali madridski mediji spekulišu da bi Real mogao u januaru da izađe na fudbalsku pijaci i potraži rešenje.

Real nije fokusirao pažnju ni na jedno posebno ime. Ali prethodnih godina su se u vezu sa transferom u Real dovodili Aleksis Sančez iz Arsenala Pjer-Emerik Obamejan iz Borusije Dortmund. Nijedan od njih nema pravo da igra u Ligi šampiona, što je otežavajuća okolnost za transfer, ali bi zbog situacije sa Benzemom i njegovom formom mogli da dođu u obzir kao pojačanja za domaći front.

Sančez i Obajeman su nezadovoljni u svojim klubovima i jedva bi dočekali transfere u januaru ako ih Arsenal, odnosno Borusija puste. Kvota u MOZZART kladionicama da će Obamejan u januaru pojačati Real Madrid je 7,00, a na Aleksisa Sančeza je 17,00.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Novi peh za Madriđane, kupovina neminovnost!

Izvor: Sportske.net, 31.Dec.2017, 00:27

Lošim vestima nikad kraja za četu Zinedina Zidana...Prvi deo sezone je gotov, a Real će u pauzi morati da radi napornije nego ikad...Imaju zaostatak od 14 bodova za Barselonom, doduše i utakmicu manje, dok ih u Ligi Šampiona čeka duel sa PSŽ u 1/8 finala...Kristijano Ronaldo je potpuno van forme,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.