Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2021, 23:04

Benfikin petominutni šou na Lužu: Everton slalomom dokusurio Famalikao

Srđan Babić, Andrija Luković i saigrači će bodove spasa morati da potraže na drugom mestu

Krahirala je Benfika u četiri vezane runde i eliminisala se iz borbe za titulu. Pravo na novi neuspeh nije imala, Žorž Žezus oporavio se od dvostruke upale pluća, a na Luž je stigao Famalikao. Sve se crtalo ekipi Benfike za izlazak iz krize. Slabašni Famalikao još jednom je položio oružje u gnezu Orlova, a Benfikin furiozni start progutao je tim Srđana Babića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Andrije Lukovića – 2:0

Orlovi su od samog starta nametnuli visok tempo, a u tom vrtlogu Famalikau nije bilo spasa. Zapela je Benfika u uvodnim minutima, zatresla dva puta mrežu i počela da odrađuje posao. Famalikao nije posedovao arsenal kojim bi se suprotstavio Orlovima. Pretio je povremeno i iz drugog plana. Udarci sa distance bili su lak plen za Vlahodimosa. Grčkog čuvara mreže na najveće muke stavio je Andrija Luković u završnici meča, ali ni iz te situacije Famalikao nije izvukao nešto više. Mreža Benfike ostala je netaknuta.

Benfiki je Famalikao redovna mušterija na Lužu, ali se ni Žorž Žezus nije nadao da će njegov tim od samog starta imati vođstvo. Posrće Benfika, ali je Famalikao uvek tu da Orlovi poprave utisak. Odigrali su igrači Benfike dupli pas na rubu kaznenog prostora, a onda je Everton odvezao slalom kroz odbranu, izigrao je kompletnu defanzivnu liniju protivnik, poslao pas na drugu stativu, a Darvin Nunjez je bio na pravom mestu.

Nije se Famalikao ni osvaestio, a Orlovi su zadali novi udarac gostima. Bio je to petominutni šou Benfike. Izrazito motivisani su bili igrači Benfike, zaređali su loša izdanja i tražili su idealnog protivnika da iskale bes. Tarabt je zategao sa velike razdaljine, žabica nije prevarila Luiza Žuniora, ali se odbila pravo na nogu Nikolasu Otamendiju. Famalikao skoro da loptu nije pipunuo, a već Žunior je već u dva navrata vadio loptu iz mreže.

Moreirense je očekivano slavio na gostovanju fenjerašu. Farense nije uspeo da pobegde od jubilarnog 10. ovosezonskog poraza. Dok je Farense kružio oko šesnaesterca, držao loptu i jalovim napadima pokušavao da stekne prednost, Moreirense je spakovao dva komada. Jan i Rafael Martins potpisali su trijumf gostiju, a rezervista Pedro Enrike je u nadoknadi uspeo samo da ublaži poraz.

Santa Klara grabi ka vrhu. Ekipama koje se bore za titulu umela je da bude kost u grlu, prvenstveno na Azorskim ostrvima. Maritimu je uzela meru na gostovanju. I to posle preokreta. Kada je Žoel sredinom drugog poluvremena doveo Maritimo u vođstvo, ništa nije nagoveštavalo preokret. Probudila se Santa Klara iz zimskog sna, pokazala drugo lice i okrenula domaćina. Krisan i Karvaljo su matirali kaja dva puta za pet minuta i odneli na Azore ceo plen.

PRIMEIRA – 18. KOLO

Nedelja

Braga - Porto 2:2 (0:1)

/Franseržio 87, Gaitan 90+4 - Oliveira 36pen, Taremi 54/

Ponedeljak

Farense - Moreirense 1:2 (0:1)

/Pedro 90+3 - Jan 28, Martins 79pen/

Benfika - Famalikao 2:0 (2:0)

/Nunjez 3, Otamendi 7/

Maritimo - Santa Klara 1:2 (0:0)

/Žoel 61pen - Krisan 74, Karvaljo 78/

22.00: (3,50) Belenenses (3,00) Gimarais (2,30)

Utorak

16.00: (2,05) Fereira (3,20) Portimonense (4,00)

18.05: (1,93) Rio Ave (3,40) Tondela (4,20)

20.00: (2,30) Boavista (3,10) Nasional (3,35)

22.00: (7,00) Žil Visente (3,90) Sporting L. (1,53)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.