Barsina kocka sa brazilskom “desetkom“ kojoj bi saobraćajna nesreća mogla da uništi karijeru (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Dec.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsina kocka sa brazilskom “desetkom“ kojoj bi saobraćajna nesreća mogla da uništi karijeru (VIDEO)

Ofanzivni vezni Fluminensea stigao na pozajmicu sa opcijom

Fluminense ga je opazio još dok mu je bilo devet godina, deceniju kasnije i Barselona je procenila da u nogama Roberta Gonsalveša Santosa ima kvaliteta. Katalonski Mundo Deportivo ekskluzivno donosi informaciju da je 19-godišnji Robert doputovao na lekarske preglede i da ga samo formalnosti dele od potpisivanja ugovora sa Blaugranom.

Reč je o jednogodišnjoj pozajmici sa opcijom da Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i otkupi njegov ugovor, ako Robert u B timu španskog giganta demonstrira da ima kvalitet za najbolji evropski fudbal. Finansijski detalji za sada nisu procureli u javnost.

Robert je prošao U16 i U17 selekcije Brazila,  a pre no što je 2012. potpisao prvi profesionalni ugovor njega su Fluminenseu pokušali da ukradu Internasional i Santos. Debitovao je u prvom timu kao 17-godišnjak, ali su ga brojne sitne povrede, posledice teškog saobraćajnog udesa, sprečile da obećavajući početak pretvori u uspešnu seniorsku karijeru. U 2014. nije ubeležio nijedan nastup u brazilskom šampionatu, u 2015. je samo četiri puta u igru ušao sa klupe.

Ali Brazilci ne zaboravljaju da je kao junior demonstrirao izuzetan talenat. Klasišna brazilska "desetka" sa odličnom tehnikom, pasom koji seče protivničke odbrane. I tendencijom da malo preteruje sa odugovlačenjem kada loptu treba da preda drugome. Donekle se i može razumeti ako imamo u vidu njegove zdravstvene probleme  zbog kojih je maltene izgubio dve godine, ali nije to jedina nedoumica sa Robertom.

Trener Fluminensea Eduardo Baptista prošlog meseca je doveo pod sumnju i njegovo ponašanje na treninzima rekavši da mora da pruži više ako želi da ispuni nesporan potencijal. Opet, možda je baš sistem koji Barselona gaji u drugom timu ono što mu treba. A možda je i ovaj posao samo posledica dobrih odnosa Blaugrane i Fluminensea. Prethodno je Barsa imala pravo preče kupovine Kenedija (sada u Čelsiju), te Žersona (u januaru stižu u Romu). Možda Barsa samo želi da bude sigurna.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Youtube, screenshot)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.