Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 11:06

Barselona do leta donosi odluku - novi ugovor za Dembelea ili prodaja

Sve je izglednije da će Francuz da napusti Kamp Nou sredinom godine

Uspeo je Usman Dembele da veže sedam utakmica u svim takmičenjima i bude učinkovit sa dva gola i sedam asistencija. Koliko je ta vest obradovala sve u klubu, toliko je malo i zabrinula s obzirom na dugu istoriju povreda francuskog krilnog napadača. Zbog toga Ronald Kuman i njegov stručni štab pokušavaju da mu doziraju vreme na terenu i oporavak kako bi se sprečili novi problemi koji bi 140.000.000 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plaćenog ofanzivca ponovo odvojili od terena.

Otkako je sanirao povredu prepone, Dembele se praktično nalazi u svojevrsnoj audiciji gde praktično mora konstantno da se dokazuje da je spreman za najviši nivo fudbala i da nosi Barseloninu igru na duže staze, pošto se vreme Lionela Mesija polako bliži kraju. Uprkos povredama, Dembele je kod Kumana uspeo da postane važan šraf, ali i dalje vlada dilema koliko će dobre igre potrajati. Odnosno, da li će se ponovo isprečiti povreda koja će ga odvojiti od terena na mesec, dva ili duže.

Zbog toga klub još nije odlučio šta da radi sa njim. Dembele se polako bliži situaciji kada će mu ostati još samo jedna godina ugovora, što je tačka kada postoje tri scenarija – saradnja se produžava, igrač se prodaje ili se čeka odlazak bez obeštećenja, ako se ne ispuni jedan od prva dva uslova. Upravo ovaj treći scenario Barselona želi da izbegne po svaku cenu. Cilj je da se do leta odredi Dembeleova sudbina u Barseloni. Za to će biti potrebno da Barsa prvo dobije novog predsednika, jer bez njega teško da će moći ništa da se desi.

Predsednik tehničke uprave Karles Tuskets izjavio je da neće da radi ništa što bi dodatno moglo da ugrozi klupske finansije, a izbori koji su bili zakazani za 24. januar otkazani su i pomereni za 7. mart. Razlog je pandemija virusa korona, a početak marta je poslednji rok, kako bi se posle u miru pravili planovi za budućnost.

Barselona je, podsetimo, Dembelea želela da proda još letos Mančester junajtedu. Do dogovora nije došlo pošto klubovi nisu mogli da se nađu oko visine obeštećenja, a ni Dembele nije tada bio siguran da li je Junajted prava sredina za njega, iako ga je sunarodnik i saigrač iz reprezentacije Pol Pogba nagovarao da dođe. Kuman je tada želeo da dovede Memfisa Depaja iz Liona, pošto ni sam nije bio siguran šta i koliko može Francuz s obzirom na muku s povredama. On je uspeo da se nametne i odgovori izazovu, a kako se ističe dobro podnosi poseban sistem treninga koji mu je napravljen kako bi se izbeglo iskakanje iz šina.

I pored svega, Dembele i dalje nije siguran da će ostati. On sam bi voleo da ostane, jer se oseća dobro u Barseloni, ali klub se poslednjih meseci suočava s ozbiljnim finansijskim problemima koje nekako treba pokrpiti. Dobre igre Dembelea mogle bi da posluže i kao mamac za druge klubove kako bi se izvuklo što veće obeštećenje, mada je u startu jasno da to neće biti ni blizu plaćenih 140.000.000 evra. U slučaju da ne bude dogovora oko novog ugovora, koji bi verovatno uključio i smanjenje plate sa 12.000.000 evra godišnje, onda je prodaja realna opcija. Jer Barselona neće da dozvoli da igrač plaćen devetocifrenu sumu novca ode bez evrocenta od prodaje...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.