Barsa nastavlja sa pobedama, Fati i Mesi presudili Leganesu

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 23:57

Barsa nastavlja sa pobedama, Fati i Mesi presudili Leganesu

Fudbaleri Barselone savladali su ekipu Leganesa sa 2:0 u meču 29. kola La Lige.
"Blaugrana" je upisala drugu pobedu po povratku na teren nakon pauze zbog koronavirusa, ali za razliku od meča sa Majorkom, ovoga puta nije bila previše ubedljiva.

Utisak je da su izabranici Kikea Setijena igrali onoliko koliko im je bilo potrebno za tri boda protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli i da im je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umu bio meč sa Seviljom koji igraju već u petak.
Gosti iz predgrađa Madrida otvorili su bolje meč i imali dve sjajne šanse koje nisu iskoristili.
Napadač Leganesa Migel Gerero je u 12. i 14. minutu mogao da potpuno promeni tok meča, ali mu je u obe situacije nedostajalo sreće.
Kod prve prilike Gerero je savladao Ter-Štegena, ali je Lengle telom intervenisao sa gol linije, dok je kod drugog šuta, dva minuta kasnije, Gerero pogodio spoljni deo stative.
Barselona je praktično iz prve i jedine prilike u prvom poluvremenu postigla pogodak.

Firpo je probio po levoj strani, uspeo da zadrži loptu u posedu, a ona nekako dolazi do Ansua Fatija, koji je preciznim i jakim udarcem šalje u protivničku mrežu.
Fati, koji ima samo 17 godina, važi za jednog od najtalentovanijeg fudbalera na svetu, a gol protiv Leganesa bio mu je peti u ligi ove sezone, na 17 nastupa.
Od tog momenta Barselona je potpuno kontrolisala tempo susreta. Katalonci su oko 80 odsto meča imali loptu u nogama, čime je Leganes bio odsečen od bilo kakve prilike.
U drugom poluvremenu Barsa je pojačala tempo i došla do drugog gola. 
Prvo je Grizman u 65. minutu zatresao mrežu rivala, ali je njegov asistent Semedo bio u ofsajdu. 

Ipak, četiri minuta kasnije, Mesi je preuzeo odgovornost u svoje noge. Argentinac je sa tri driblinga, od čega jedan kroz noge čuvara, sa sredine terena dospeo u šesnaesterac rivala, gde je srušen, pa je sudija pokazao na belu tačku.
Odmerenim udarcem u suprotnu stranu od golmana, Mesi postavlja konačnih 2:0.
La Liga 29. kolo:
Ponedeljak:
Levante - Sevilja 1:1
Betis Granada 2:2
Utorak:
Hetafe - Espanjol 0:0
Viljareal - Majorka 1:0
Barselona - Leganes 2:0
Sreda:
Eibar - Bilbao
Valjadolid - Selta
Osasuna - Atletiko
Četvrtak:
Alaves - Sosijedad
Real Madrid - Valensija
Tabela: Barselona 64, Real Madrid 59, Sevilja 51, Sosijedad 47, Hetafe 47, Atletiko 46, Viljareal 44, Valensija 43, Granada 42, Bilbao 38, Osasuna 35, Levante 35, Betis 34, Valjadolid 32, Alaves 32, Eibar 27, Selta 26, Majorka 25, Espanjol 24, Leganes 23.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas igraju Englezi!

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2020, 10:49

Ovo su svi ljubitelji fudbala čekali...Nakon tri meseca pauze, vratila se Premijer liga...Danas su na programu dva susreta, sa kojima će biti kompletirano 29. kolo...Od 19h sastaju se Aston Vila i Šefild junajted, od 21:15h je na programu prava poslastica, Mančester siti će ugostiti ekipu Arsenala...Što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.