Luiz tragičar u porazu Arsenala od Sitija

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 23:21

Luiz tragičar u porazu Arsenala od Sitija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na svom stadionu ekipu Arsenala sa 3:0 u meču 29. kola Premijer lige. Meč je obeležio katastrofalan nastup Davida Luiza, defanzivca gostiju.
Nakon utakmice bez golova na meču Aston Vile i Šefilda, Mančester siti i Arsenal priredili su znatno zanimljiviju predstavu, koja je pripala domaćima.

Dva zaostala susreta iz 29. kola, a prva po povratku Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige donela su mnogo tema o kojima se može raspravljati.
U meču Aston Vile i Šefilda to je bilo zakazivanje opreme i tehnologije na gol liniji, a glavna tema meča Sitija i Arsenala je David Luiz.
"Tobdžije" su u Mančester doputovale u kombinovanom sastavu. U startnoj postavi nije bilo Lakazeta, već je tu poziciju popunio mladi Nketija. Napokon je zdrav bio levi bek Tirni, a debitantski nastup upisao je španski štoper koji je došao iz Flamenga Pablo Mari.
Ni Siti nije bio kompletan, ali je sastav koji je na teren izveo Pep Gvardiola važio za jedan od najjačih u Premijer ligi.
Gosti očigledno nisu imali sreće sa zdravljem u ovom susretu, pošto je teren u osmom minutu napustio Džaka, a u 24. pomenuti Mari. Umesto Marija je na igru ušao David Luiz, brazilski štoper, na kojeg su, zbog loših partija, navijači Arsenala posebno ljuti.
Luiz im je večeras samo dao razlog više, jer je na terenu proveo samo 25. minuta, što mu je bilo dovoljno da bude direktan krivac za poraz Arsenala.
Luiz je u nadoknadi prvog poluvremena napravio ogromnu grešku, koju je Sterling iskoristio i doveo svoj tim u vođstvo.
Samo četiri minuta u nastavku igre, Luiz pravi faul u svom šesnaestercu, za šta dobija crveni karton, a penal u gol pretvara Kevin De Brujne. Bio je to četvrti penal koji je Luiz skrivio ove sezone u Premijer ligi.
Luiz je nastupom protiv Sitija postao fudbaler sa najviše crvenih kartona, najviše skrivljenih penala, kao i igrač sa najviše grešaka koje su direktno rezultovale golom.
Sa igračem više od 49. minuta, Siti je do kraja susreta potpuno kontrolisao tempo meča, držao loptu u posedu i sa vremena na vreme stvarao šanse.
U finišu susreta, Aguero je pronašao mladog Fodena, koji je postavio konačnih 3:0.
Premijer liga 29. kolo:
Aston Vila - Šefild 0:0
Mančester siti - Arsenal 3:0
Tabela:
Liverpul 82, Mančester siti 60, Lester 53, Čelsi 48, Mančester junajted 45, Šefild 44, Vulverhempton 43, Totenhem 41, Arsenal 40, Barnli 39, Kristal Palas 39, Everton 37, Njukasl 35, Sautempton 34, Brajton 29, Vest Hem 27, Votford 27, Bornmut 27, Aston Vila 26, Norič 21.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJER LIGA: Siti RUTINSKI srušio Arsenal! David Luiz TRAGIČAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020

Meč 28.kola Premijer lige...Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Arsenal sa 3:0 (1:0) u 28. kolu Premijer lige. Najznačajnija sporedna stvcar na svetu se vratila u Englesku i odmah smo imali priliku da geldamo derbi meč...Mančester siti je bio izraziti favorit i pre meča, ali buudći da dugo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.