Danas igraju Englezi!

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2020, 10:49

Danas igraju Englezi!

Ovo su svi ljubitelji fudbala čekali.

Nakon tri meseca pauze, vratila se Premijer liga.

Danas su na programu dva susreta, sa kojima će biti kompletirano 29. kolo.

Od 19h sastaju se Aston Vila i Šefild junajted, od 21:15h je na programu prava poslastica, Mančester siti će ugostiti ekipu Arsenala.

Što se tiče duela u Birmingemu, koji će označiti povratak fudbala u Engleskoj, obe ekipe će imati veliki motiv da upišu tri boda.

Vila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << će se do kraja sezone boriti za opstanak, pobeda protiv "Blejdsa" bi ih izbavila iz opasne zone, dok bi Šefild trijumfom skočio na čak peto mesto na tabeli i nastavio bi svoju borbu za Ligu šampiona.

Što se tiče sastava, Din Smit ne može još uvek da računa na golmana Toma Hitona i napadača Veslija, koji se još nisu oporavili od povrede kolena. Dobra vest je da se u tim vratio odlični vezista Džon Mekgin, koji je imao problema sa povredom članka.

Sa druge strane, Kris Valjder će imati sve igrače na raspolaganju.

Prvi meč pripao je Šefildu, koji je na svom "Bramal lejnu" slavio sa 2:0, pa će tako pokušati da dođe do duple pobede protiv Vile po prvi put još od sezone 1965/66.

Ove dve ekipe su minule sezone u Čempionšipu odigrale fantastičan meč, Šefild je vodio sa 3:0 zahvaljujući het-triku Bilija Šarpa, da bi Vila u poslednjih 10 minuta postigla tri pogotka i došla do boda.

Forma svakako više ne igra ulogu, ali valja pomenuti da je Šefild izgubio samo dve od poslednjih 13 utakmica u Premijer ligi (četiri pobede, sedam remija) i to od Liverpula i Mančester sitija.

Meč će suditi Majkl Oliver, a ovako bi trebalo da izgledaju startne postave:

Aston Vila: Reina, Žilber, Engels, Mings, Target, Mekgin, Hurihejn, Daglas Luiz, El Gazi, Samata, Griliš

Šefild junajted: Henderson, Bešam, Igan, O'Konel, Boldok, Lundstram, Norvud, Flek, Stivens, Muze, Mekbrni



Što se tiče drugog susreta koji je na programu danas, Siti će ugostiti ekipu Arsenala.

Meč će obeležiti prvi duel Mikela Artete kako trenera Arsenala protiv svog mentora i doskorašnjeg saradnika Pepa Gvardiole.

Pred Artetom je jako težak zadatak, Siti je slavio u poslednjih šest duela i u ovom trenutku ima čak 17 bodova više od "Gunera".

Činjenica je da prednost domaćeg terena više ne igra tako bitnu ulogu, ali je Siti iz brojnih drugih razloga favorit.

Ipak, Arteta jako dobro poznaje "Građane", pa bi to mogla da bude prednost "Tobdžija", a sa druge strane Siti nema imperativ pobede jer je čelo tabele nedostižno, a i Gvardiola je najavio velike rotacije, jer kako je sam rekao, niko nije spreman da igra fudbal.

Jasno je i da je priorite njegove ekipe Liga šampiona, pa bi ostatak sezone u PL mogli da iskoriste kako bi se što bolje pripremili za završnicu elitnog takmičenja, ali će se i bez sumnje potruditi da izbegnu povrede, koliko je to moguće.

Imaće Arsenal svoju šansu, a što se tiče samih sastava, Gvardiola je praktično dobio pojačanje u Liroju Saneu, koji se oporavio od povrede i spreman je da kroči na teren, spreman je da igra i Ajmerik Laport.

Sa druge strane, Arteta ne može da računa na Kaluma Čejmbersa i Lukaša Toreiru.

Aguero je postigao 10 golova na poslednjih 12 nastupa protiv "Tobdžija", dok Obamejangu treba jedan pogodak da bi postao šesti igrač koji je najbrže stigao do cifre od 50 golova u Premijer ligi.

Utakmicu će voditi sudija Entoni Tejlor, a ovako bi trebalo da izgledaju startne postave:

Mančester siti: Ederson, Voker, Otamendi, Laporte, Mendi, De Brujne, Rodri, Gundogan, Marez, Aguero, Sterling



Arsenal: Leno, Beljerin, Pablo Mari, David Luiz, Tirni, Sebaljos, Džaka, Pepe, Ozil, Obamejang, Lakazet
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Nastavljeno takmičenje u Premijer ligi

Izvor: Beta, 17.Jun.2020

Utakmicom fudbalera Aston Vile i Šefild junajteda danas je u Birmingemu nastavljeno takmičenje u Premijer ligi, posle pauze od 100 dana zbog pandemije korona virusa.Pre početka utakmice na praznom Vila Parku, održan je minut ćutanja u znak sećanja na umrle od korona virusa. Kada je utakmica počela...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.