Barsa aktivirala prvo pojačanje za narednu sezonu: Morao je da im stane na rep, da bi ga pozvali...

Izvor: MozzartSport.com, 22.Mar.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa aktivirala prvo pojačanje za narednu sezonu: Morao je da im stane na rep, da bi ga pozvali...

Za samo 3.000.000 evra, Barsa dobija igrača koji vredi pet puta više

Koliko je Barselona jak tim i koliko je (ne)moguća misija postati pojačanje te galaktičke ekipe, možda je najbolji primer Denis Suarez. Plejmejker Viljareala već godinama čeka pravu priliku koja će mu se ispuniti od naredne sezone. Da bi zaslužio taj poziv, morao je da stane na rep Barsinim vanezmaljcima.

Suarez će prema navodima katalonskih medija biti prvo pojačćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Blaugrane za narednu sezonu, a definitivna odluka je doneta posle nedavnog duela Barse i Viljareala u kojem je ovaj sjajni vezista još jednom pokazao da je među najtalentovanijim španskim fufdbalerima.

Suarez je već jednom bio u Barseloni, ali nije dobio šansu. On je dete Selte iz koje su ga u Mančester Siti kao jednog od najtalentovnijih igrača Evrope ispred nosa Barseloni odveli njeni bivši funkcioneri Begiristajn i Sorijano.

Ipak, zov Barse je bio prejak i Suarez je 2003. kao tinejdžer napustio Siti i ostvario san da postane član katalonskog gianta. Prvu sezonu je igrao za B tim Barse posle čega ga je ona pozajmila Sevilji gde je tek na mahove pokazivao blistav potencijal. Nije se razvijao kao što se očekivalo i Barsa ga je prošlog leta prodala Viljarealu za 4.000.000 evra. Ali uz povratnu klauzulu da može da ga vrati natrag u Kataloniju za samo 3.000.000 evropskih novčanica.

Ta klauzula će biti aktivirana na kraju sezone i Suarez će se priključiti Luis Enrikeovom timu. Mladi vezista je ove sezone eksplodirao kod trenera Marselinja, postao je standardan u prvom timu Žute podmornice i upisao tri gola i četiri asistencije.

Barsa ga vraća za relativno male pare s obzirom da se njegova trenutna vrednost na fudbalskom tržištu procenjuje na svotu između 10.000.000 i 15.000.000 evra. Katalonci su ga hteli još u januaru, ali ih je Viljareal zamolio da sačekaju leto. Prethodnog vikenda tokom duela Viljareala i Barselone na Madrigalu, gostujući funkcioneri Sanljehi i Soler su jasno stavili do znanja Viljarealovom predsedniku Rogu da će povratna klauzula biti aktivirana.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.