Izvor: RTS, 23.Avg.2020, 22:53

Bajernu ”samo” jedan gol dovoljan za šestu evropsku titulu!

Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvajači su Lige šampiona za istorijsku sezonu 2019/20, pošto su u lisabonskom finalu rezultatom 1:0 (0:0) pobedili Pari Sen Žermen. Jedini strelac bio je Koman u 59. minutu.
Beograd će i dalje moći da se diči da je prestonica koja ima šampiona Evrope u fudbalu, što će Pariz još morati da čeka. Do daljeg.

U finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lige šampiona, koje je u portuglaskoj prestonici odigrano bez prisustva publike prvi put u istoriji, do svoje šeste titule najboljeg na Starom kontinentu stigao je gigant iz Bavarske, koji ove sezone u elitnom takmičenju nije izgubio niti jedan od 11 odigranih mečeva! I po tome su jedinstveni u Evropi.
Meč u kojem je bilo mnoštvo prilika na obe strane, i to pre svega u prvom delu igre, što je bilo i očekivano od dve ultra ofanzivne ekipe, rešen je jednim golom Kingslija Komana.

Francuz je bogati klub iz svoje rodne države matirao u 59. minutu, nakon što je nakon polukontre i odlične transformacije u fazu napada odlično iskoristio centrašut desnog beka Džošue Kimiha. Naravno, i u ovoj akciji učestvovao je ponovo sjajni Tijago Alkantara.
Do kraja meča PSŽ je pokušavao, što raznim vrstama napada uglavnom preko Nejmara i Mbapea, što izmenama Tomasa Tuhela.
Ali do gola i izbegavanja poraza u svom prvom finalu ipak nisu mogli.

Tako će Bajern i godinu 2020. ”upisati” zlatnim slovima u svoju istoriju, posle titula koje su osvajali '74, '75, '76, '01 i '13.
Zanimljivo je da je drugu sezonu zaredom ekipa koja postaje šampion Evrope u grupnoj fazi igrala u Beogradu, protiv srpskog šampiona Crvene zvezde.
Prethodno je to bio slučaj sa Liverpulom, koji je do večeras bio vlasnik ”ušatog” pehara.
Više o toku meča pronađite u našem lajv-blogu o finalnom meču.

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajernova mašina nema prazan hod, PSŽ još nije dorastao tituli

Izvor: RTS, 23.Avg.2020

Fudbaleri Bajerna savladali su PSŽ i okitili se šestom titulom šampiona Evrope. Hans Flik je nadmudrio zemljaka Toamsa Tuhela, a tim je njegove zamisli sproveo u delo. Bavarci su pobedili u svim mečevima Lige šampiona ove sezone, ukupno 11. . Bavarci su savladali Parižane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.