Izvor: HotSport.rs, 16.Sep.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŽOVIĆ: Nećemo ni poginuti, ni izginuti, igramo fudbal, ne bijemo se kalašnjikovima

Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti se. Veliko rivalstvo dva kluba i dobro je što postoji takva utakmica. Jedan od najvećih derbija na svetu…

NIKOLIĆ PRED DERBI: Ne igramo ni Božović, ni ja! Tabela izgleda grozno, gledamo je svaki dan na Teleoptiku…
– Kao igrač sam imao veliku tremu, posebno pred svoj prvi derbi. Kao trener je nemam, jer nijedan nije odlučivao ništa- Uzbuđen sam, ali nema treme. Znamo šta ovo znači i za nas i za Partizan, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << bilo bi lepo da sve prođe u korektnoj igri, reako je trener Crvene zvezde.
Za razliku od njegovog kolege s druge strane, Božović s radošću gleda na tabelu.
Sigurno da nas tabela opušta i rasterećuje, ali ako se uzme u obzir podela bodova, pa oduzimanje i sve to, mi bismo zamalo bili drugi, rekao je on.
Zanimljiva je bila sledeća njegova konstatacija.
Iz njihovih redova čitam “poginućemo, izginućemo, kao da se bijemo kalašnjikovima, a ne da igramo fudbal. Iz tog ugla smo opušteniji.
Najveća opasnost Zvezdi preti od vrlo raspoloženog Leonarda.
– Mi igramo zonsku odbranu, pa će za njega biti zadužen onaj na čijoj će strani biti Leonardo. Osim Rendulića i Miloševića svi su spremni, ali ne znam ko će biti starter. Bitno je da ne izgubilo, ali ne smemo da ih potcenimo. Ne smemo da mislimo da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo lako dobiti. Ne izgubiti na njihovom stadionu nije loše, dobiti je izvanredno.
Veliko pojačanje pred derbi stiglo je u Partizna, radi se o mladom reprezentativcu Urošu Đurđeviću, koji je mogao ako i u Zvezdu.
– Imali smo mnogo igrača, pa nije došao kod nas, a čim nije došao, znači da je navijač Partizana od malih nogu, konstatovao je Božović.
Nikolić je pomenuo na Partizanovoj konferenciji da Zvezda ima problem s brojem stranaca. Koliko vas to ograničava?
U MORU PROBLEMA SA STRANCIMA: Još jedan peh za Zvezdu i Božovića pred derbi
– Sigurno da pravi problem, gledamo da izaberemo one koji mogu najviše da nam donesu. Derbi pravi heroje i tragičare, nadamo se da će neko naš biti heroj.
On je istakao i da u odbrani igraju svi igrači, ne samo odbrambeni, a osvrnuo se i na Kangin temperament.
– Ono nije bio crveni, stvar je do toga šta sudija želi da svira. Takve stvari viđate stalno, a prolaze bez kartona. Razgovarali smo i rekli mi koliko je važno da istrpi provokacije i naboj.
Glavni sudija meča je, očekovano, Milorad Mažić.
– On je naš najbolji sudija, logičan izbor.
Božović se osvrnuo na sistem takmičenja.
– To je strašno loše, imali smo 13 utakmica za 40 dana. Glava da zaboli koliko je komplikovano i loše.
Zanimljiv je bio i njegov komentar na dešavanja u Vojvodini.
– Vojvodina je hit, kao i uvek, motaju, a ne odmiču. Imaju sreće, jer tamo radi Nenad Lalatović, kojeg mnogo poštujem. daje sve od sebe, ali biće, kao i do sada, četvrti ili peti, rekao je Božović.
Visoko mišljenje ima i o kolegi Nikoliću, ali je istakao da su svi ovdašnji treneri za “domaću upotrebu”.
The post BOŽOVIĆ: Nećemo ni poginuti, ni izginuti, igramo fudbal, ne bijemo se kalašnjikovima appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božović: Bod nije loš

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2016

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne bi bio nezadovoljan remijem u 152. večitom derbiju, ali da u slučaju pobede njegovog tima i razlike od 12 bodova ne bi bila gotova borba za titulu...- Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti se. Naš derbi je među 10 najvećih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.