B92.net na treningu Srbije – Četvrtfinale u mislima, a fokus na Mađarskoj VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 18:14

B92.net na treningu Srbije – Četvrtfinale u mislima, a fokus na Mađarskoj VIDEO

Još samo jedan meč deli Srbiju od uspešnog kraja grupne faze i plasmana u četvrtfinale Evrobasketa, a sve to donosi pobeda protiv Mađarske.

I u slučaju poraza Srbija ima šanse za prvo mesto u grupi D. Ako eventualno izgubi do četiri poena razlike, uz pobedu Turske nad Slovačkom, naš tim bi opet bio prvi.

Bilo kako bilo, Srbiji je druga faza zagarantovana.

Tim Marine Maljković pred sutrašnji odlučujući duel (15.00) ima sve u svojim rukama i svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne razmišlja o porazu kao opciji. To je bila glavna poruka naših reprezentativki, koje su slobodan dan na prvenstvu provele pripremajući se za okršaj sa Mađaricima.

Popodnevni trening u dvorani Stožice bio je prilika da aktuelne šampionke isprave sve ono što im je selektorka zamerila posle utakmice sa Slovačkom (90:52), a spisak je bio poduži, uprkos pobedi sa velikom razlikom.

Majicu mokru od znoja imala je svaka reprezentativka, čula se samo škripa patika, kada su dve grupe devojaka uvežabavale poslednje akcije za sutrašnji duel sa Mađarskom.

Onda za kraj pozdrav i šutiranje trojki sa pola terena, u kome se najbolje snašla Jovana Nogić, koja je jedina ubacila šut za tri poena.

Atmosfera radna, ali i pozitivna, nešto što je uvek krasillo ovaj skup igračica, kojima je u u mislima samo jedna stvar.

"Treba nam mnogo situacija iz one prve četvrtine protiv Slovačke, agresivna odbrana i poeni iz kontre", to je bio odgovor Nevene Jovanović na pitanje kako sa severnim rivalom.

Jovanović je prošle sezone igrala za mađarski Šopron, sa kojim je u maju 2022. godine uspela da osvoji Evroligu. Zna 33-godišnja košarkašica kako treba sa Mađaricama da bi scenario bio onakav kakav si priželjkuju.

"To je tim koji gra dosta brzo, moramo da zaustavimo njihove kontre. Imaju visoke igrače, tako da će najveća pretnja od njih biti u reketu. Imaju i dobre šutere", objasnila je Nevena srpskim izveštačima u Ljubljani.

"Mislim da smo spremni, videćemo u nedelju. Što se tiče igre, još prostora za napredak. Imamo dve pobede, što je najvažnije u ovom trenutku", ističe Jovanović.

Ulog je poznat, pa su i misli već malo odlutale ka četvrtfinalu.

"Pričamo, razgovoramo o tome u vreme odmora, tokom obroka. To nam je u glavi, ali ne vodimo se time. Dug je put, da bismo došli do toga moramo da pobedimo u nedelju. Sav fokus je na utakmici sa Mađarskom", poručila je Nevena Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.