Atlanta za 24 sata dala 299 poena – Bogdan trojke 3/11 VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 09:19

Atlanta za 24 sata dala 299 poena – Bogdan trojke 3/11 VIDEO

Dan nakon što su poraženi od Indijane kod kuće 152:157, košarkaši Atlante priredili su novi užitak svojim navijačima – ovog puta su pobedili Bruklin 147:145.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović za 26 minuta u igri upisao je 14 poena, uz ne baš najbolje šutersko veče (5/15 iz igre/3/11 za tri).

Bogdan je bio jedan od sedmorice "dvocifrenih" u redovima Hoksa.

Tre Jang je, najblaže rečeno, briljirao. Lider Atlante utakmicu je završio sa 43 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, uz rekord karijere - postigao najveći broj trojki za jednu četvrtinu.

Plejmejker domaćih je bio nezaustavljiv u prvoj četvrtini kada je, uz čak šest trojki, ubacio 19 poena i već tada je bilo jasno da će mu ovo biti meč sezone.

Na drugoj strani blistao je i Mikal Bridžis koji je poenterski zasenio čak i Janga - bio je najefikasniji akter utakmice sa 45 poena.

To mu je ujedno bio i rekord karijere.

Kod Atlante, pored Janga, ekipu je napadački najjače gurao Diandre Hanter sa 25 poena, dodao je i 11 skokova,

Klint Kapela je imao 14 poena i 15 skokova.

Marej je ubacio 20 poena, a Okongvu 12 uz važnu blokadu na Bridžisu sedam sekundi pre kraja pri vođstvu Atlante 144:143.

Bio je ovo treći uastopni poraz Netsa, koji su ponovo igrali bez Bena Simonsa, Kema Tomasa i Denisa Smita Džuniora, a bio je ovo i prvi trijumf Atlante posle tri vezana neuspeha, pa su se tako vratili na ujednačen odnos pobeda i poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.