Ataman se još jednom izvinio: Nisam znao da je jedan mladi život izgubljen (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 16.Jan.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ataman se još jednom izvinio: Nisam znao da je jedan mladi život izgubljen (VIDEO)

Trener Galatasaraja Ergin Ataman doputovao je sa ekipom u Beograd, na utakmicu Top 16 faze Evrolige. Ataman je u novembru prošle godine izazvao buru u srpskoj javnosti pošto je navijače Zvezde nazvao teroristima, a sve se dešavalo iste večeri kada je u Istanbulu ubijen navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

- Pomenuti događaj nas je sve u Turskoj rastužio. To je bila velika tragedija, momak je došao da navija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i sve što se desilo, bilo je veoma žalosno. Ne samo za mene već i za celu Tursku. Do sada smo mnogo puta gostovali u Beogradu, a srpski timovi su dolazilu u Tursku. Nikada se nije desio sličan slučaj. Ovakvu tragediju nismo očekivali, ali nažalost, slično se dešava svugde u svetu. Bili smo iznenađeni i iskreno mi je žao, kao i svima u klubu i Turskoj. Jedan mlad život je bio u pitanju - kazao je Ataman u intervjuu za agenciju Sportnetvork i izvinio se zbog sporne izjavu.

- Kao čovek i sportista uvek sam protiv nasilja. Smatram da na neki način navijače treba i obrazovati i to sam uvek govorio. I posle utakmice sam dao izjavu, a znao sam samo da se nešto dešavalo ispred dvorane. Verujte da nisam znao da je neko ubijen. Tog momenta sam osećao da moram da dam takvu izjavu, ali je to sve bilo zbog stresa posle utakmice. Meni je iskreno žao zbog mojih reči i sve je pogrešno shvaćeno. Tek posle dva sata sam saznao da je mladić ubijen. Imam Tviter nalog i odmah sam napisao da mi je iskreno žao. Pokušao sam da ispravim, izvinio sam se jer smo izgubili jednog brata, navijača... Poznat sam sportski radnik širom sveta i žao mi je što sam na taj način shvaćen. Turska i Srbija su prijateljske države i uvek smo bili u dobrim odnosima. Moram i da naglasim da imam simpatije prema srpskoj košarci. Nadam se da će to tako i ostati, pošto imam mnogo prijatelja u Srbiji. Tužan sam jer se ovo desilo. Izvinjavam se sprskom narodu i uznemiren sam zbog svega.

Na kraju razgovora, Ataman je rekao da U Beogradu oseća pritisak.

- Mladi život ne može ništa da vrati. Kamo lepo sreće da su navijači poštovali pravila ponašanja. Zbog greške, koju sam napravio zbog emocija izvinjavam se sportistima u Srbiji, porodici. Iskreno mi je žao tog mladog života. Danas sam ovde i osećam pritisak. Na čelu sam velike ekipe i želim da svi zajedno idemo korak dalje ka budućnosti.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.