Veliki broj vernika pristiže u manastir Ostrog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 13:40

Veliki broj vernika pristiže u manastir Ostrog

Veliki broj vernika iz regiona je, pred vaskršnje praznike, u poseti manastiru Ostrog, koji je najposećenija svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Na praznik Veliki četvrtak najviše vernika je došlo iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog.
U poseti Ostrogu su i brojne grupe stranaca iz raznih delova sveta.
U manastiru je jutarnja služba počela u sedam sati i u nastavku liturgija, a veliko bdenije sa čitanjem 12 "strasnih" jevanđelja biće služeno od 17 časova.
Sve pravoslavne crkve danas obeležavaju Veliki četvrtak, uspomenu na Tajnu ili Poslednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika na kojoj su ustanovljeni najsvetiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ogroman broj vernika stiže u Ostrog: Veliko bdenje sa čitanjem 12 “strasnih” jevanđelja biće služeno od 17 časova (FOTO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Maj.2024

OSTROG – Veliki broj vernika iz regiona je, pred vaskršnje praznike, u poseti manastiru Ostrog, koji je najposećenija svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. U poseti Ostrogu su i brojne grupe stranaca iz raznih delova sveta. Na praznik Veliki četvrtak najviše vernika je došlo iz Crne...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.