Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 18:22

Anri: PSŽ je i dalje Mbapeov tim, Mesi ne pravi razliku na krilu (VIDEO)

I jedan duel koji pokazuje da Leo nije ono što je bio...

Vreme potrebno za uigravanje sve teže postaje izgovor. Uskoro na taj alibi Maurisio Poketino neće moći da računa. I nije problem poraz od Rena - osvojiće Pariz domaću titulu - ili sinoćni remi u derbiju na Velodromu; nije veliku štetu napravio ni kiks u sudaru sa Brižom u Ligi šampiona, međutim ono što postaje zabrinjavajuće jeste činjenica da argentinski stručnjak ne uspeva da uklopi Lea Mesija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u svoj sistem. Zapravo, sistema još ni nema pošto je najbolji triling današnjice (Mesi-Nejmar-Mbape) daleko od od "klik-momenta".

O teškoj situaciji u kojoj se Poketino nalazi, ali i njegovo najveće pojačanje, otvoreno je govorio legendarni francuski as Tjeri Anri. Posebno su bile zanimljive njegove opservacije na temu Mesijeve pozicije i timu...

"Leo je suviše izolovan, nema loptu u nogama. Ne, bih mogao da kažem da je tužan, da mu nešto ne odgovara - samo je izolovan. Više volim da ga gledam u sredini. Odatle može da diktira tempo, što on najbolje radi", kazao je Anri.

"Mislim da Mesi ne može da napravi razliku igrajući po desnoj strani. Mada nemam uvid u taktičke varijante, da li je dogovoreno da se izvlači na stranu... Očito da Poketino još nije uklopio svoje najveće zvezde".

Anri problem oko uklapanja Lea Mesija vidi i u klupskoj hijerarhiji. Po njemu, Kilijan Mbape je igrač oko koga se sve vrti.

"Mesi ne priča mnogo, osim s loptom. Ovo je i dalje Kilijanov tim. Ceo tim radi na tome da Kilijan zablista. Lopta se najčešće njemu šalje. Ključevi tima moraju da budu kod jednog igrača da bi sve funkcionisalo kako treba. A u ovom timu je previše onih što žele da imaju te ključeve".

Histerija među navijačima zbog dovođenja Linela Mesija utihnula je. Bige su je ugušile. Argentinac je odigrao četiri utakmice u Ligi 1, nema ni gol ni asistenciju. Solidnim partijama u Ligi šampiona uspeo je donekle da zamaskira loš start u šampionatu, ali daleko je to i dalje od spektakularnih očekivanja.

Na društvenim mrežama posle derbija sa Marseljom dominira njegov učinak: golova - 0; asistencija - 0; ključnih pasova - 0; centaršuteva - 0; kreiranih šansi - 0; velikih promašaja - 1.

I sve to uz klip duela sa Dimitrijem Pajeom na sredini terena u kom ga je ovaj doslovce oduvao.

Nešto što nismo mogli da vidimo u 17 godina dugoj karijeri jednog od najboljih igrača svih vremena...

#OMPSG (0-0) : un petit goût d'inachevé ..

𝖺𝗏𝖾𝖼 𝟦𝟪𝗁 𝖽𝖾 𝗋𝖾́𝖼𝗎𝗉𝖾́𝗋𝖺𝗍𝗂𝗈𝗇 𝖾𝗇 𝗆𝗈𝗂𝗇𝗌 𝗉𝗈𝗎𝗋 𝗅'#𝖮𝖬

Les superbes Tifos du Vélodrome volent la vedette aux 3 starlettes du QSG ..

#TeamOM

Payet fait danser Messi + Saliba se paye Mbappé - Neymar où t'es pic.twitter.com/BDPCRDTiBR

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.