Amerikanci jure zlatni rekord Srbije, a nikada nisu odbranili svetsku titulu

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci jure zlatni rekord Srbije, a nikada nisu odbranili svetsku titulu

Naša košarkaška reprezentacija do sada je bila pet puta šampiona sveta, po čemu je apsolutni rekorder, a košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pokušaće da ga izjednače.

Svetsko prvenstvu u Španiji je 17. po redu, a pogledom u prošlost, bez dileme je jasno da smo košarkaška nacija

Ondašnja Jugoslavija nebrojano puta znala je da oduševi igrom pod obručima i osvajala je zlatnu medalju pet puta. Prvi put su se naši košarkaši popeli na svetski tron 1970. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, a onda i 1978, 1990, 1998. i 2002. Pored toga, Jugoslavija je tri puta osvojila srebro i dva puta bronzu.

Prvi u leđa gledaju nam Amerikanci, sa četiri titule. SAD su aktuelni svetski prvaci, a nikada nisu uspeli da odbrane tron, na koji su se peli 1954, 1986, 1994. i 2010. godine.

Dakle, sada imaju priliku da odbrane titulu i uđu u društvo Brazila i Jugoslavije, a na tom putu im stoje košarkaši Srbije, koji su pod tim imenom obezbedili prvu medalju sa Mundobasketa, samo se još ne zna kog sjaja.

Finalni okršaj u Madridu počinje u 21 čas, a do tada možete da se podsetite kako je protekao naš poslednji susret sa Amerikancima i epska pobeda iz četvrtfinala u Indijanapolisu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.