Almeida preuzeo Gvadalaharu

Izvor: RTS, 19.Sep.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Almeida preuzeo Gvadalaharu

Argentinac Matijas Almeida novi je trener meksičkog fudbalskog prvoligaša Gvadalahare, koji se bori za opstanak, prenela je agencija Rojters. On će na klupi meksičkog tima debitovati u nedelju u meču protiv Keretara.
Almeida, koji je sa dobrim trenerskim iskustvom stigao iz Argentine, gde je i River Platu i Benfild uveo u prvu ligu, preuzeo je kormilo Gvadalahare od bivšeg selektora Meksika Hosea Manuela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << de la Torea, koji je u ponedeljak dobio otkaz.

"Došao sam da podignem na noge ovog fudbalskog diva", rekao je bivši igrač River Plate, Lacija i reprezentacije Argentine.
Gvadalahara je trenutno u Aperturi na 15. mestu na tabeli sa sedam bodova iz osam mečeva.
"Nisam čarobnjak i nemam lek za pobedu, inače bih ostao u Argentini gde bih ga prodavao", rekao je 41. godišnji Almeida koji vrlo dobro zna šta znači ispadanje iz lige, pošto je to doživeo poslednje sezone kao igrac sa Riverom 2011.
Ipak, preuzevši iste godine taj klub kao trener, odmah ga je sledeće sezone vratio nazad u elitnu diviziju.
Almeida je kao igrač branio boje Argentine na prvenstvima sveta 1998.i 2002, a osvojio je srebrnu medalju sa olimpijskim timom "gaučosa" u Atlanti 1996.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.