Almeida preuzeo Gvadalaharu

Argentinac Matijas Almeida novi je trener meksičkog fudbalskog prvoligaša Gvadalahare, koji se bori za opstanak, prenela je agencija Rojters. On će na klupi meksičkog tima debitovati u nedelju u meču protiv Keretara.

Almeida, koji je sa dobrim trenerskim iskustvom stigao iz Argentine, gde je i River Platu i Benfild uveo u prvu ligu, preuzeo je kormilo Gvadalahare od bivšeg selektora Meksika Hosea Manuela de la Torea, koji je u ponedeljak dobio otkaz.

"Došao sam da podignem na noge ovog fudbalskog diva", rekao je bivši igrač River Plate, Lacija i reprezentacije Argentine.

Gvadalahara je trenutno u Aperturi na 15. mestu na tabeli sa sedam bodova iz osam mečeva.

"Nisam čarobnjak i nemam lek za pobedu, inače bih ostao u Argentini gde bih ga prodavao", rekao je 41. godišnji Almeida koji vrlo dobro zna šta znači ispadanje iz lige, pošto je to doživeo poslednje sezone kao igrac sa Riverom 2011.

Ipak, preuzevši iste godine taj klub kao trener, odmah ga je sledeće sezone vratio nazad u elitnu diviziju.

Almeida je kao igrač branio boje Argentine na prvenstvima sveta 1998.i 2002, a osvojio je srebrnu medalju sa olimpijskim timom "gaučosa" u Atlanti 1996.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара