Albert Nađ uoči duela sa Švajcarcima: Ne želim da Srbija igra finale već da pobedi u njemu!

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albert Nađ uoči duela sa Švajcarcima: Ne želim da Srbija igra finale već da pobedi u njemu!

Legendarni fudbaler, otkrio recept za pobedu nad Švajcarcima, ukazavši na prednosti i mane narednog rivala Orlova

Pobeda Srbije na otvaranju Svetskog prvenstva, prvi put posle 20 godina, probudila je naciju i najavila posle dužeg vremena ulogu Orlova značajniju od epizodne.

Ekipa Mladena Krstajića pogotkom Aleksandra Kolarova savladala je Kostariku, a posle tri boda osvojena na zvaničnoj premijeri selektora Srbije svoje impresije otkrio je nekadašnji Krstajićev >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << saigrač Albert Nađ.

"Pitaju me neretko koga bih voleo da gledam u finalu. Odgovor je jasan - Srbiju. I to ne bih voleo da igra finale već da pobedi u njemu! Ipak, korak po korak. Nadam se pobedi nad Švajcarskom. Ukoliko pokažemo disciplinu i požrtvovanje iz prvog duela rezultat neće izostati", ističe čuveni fudbalski arhitekta.

Početnik sa potencijalom - Nađ je prve samostalne korake Mladena Krstajića u selektorskom poslu prokomentarisao kroz prizmu rezltata Srbije: "Posle jedne utakmice govorilo se da je angažman Krstajića katastrofa, ali se mišljenje nakon samo nekoliko duela promenilo. Evidentno je da je selektor početnik, ali je pokazao potencijal u utakmici sa Kostarikom. Nije samo selektor ta koji radi, postoji čitav tim koji čini strčni štab i deli zasluge."

Specifična uvertira medija podigla je ulog u duelu koji bi Orlovima mogao da donese plasman u osminu finala, ali iskusni sportski radnik spušta loptu pred meč zakazan za petak u 20 časova.

"Smatram da priče o igrama van terena nemaju toliki efekat i da mediji preuveličavaju kompletnu sliku. Sumnjam da reprezentativci Srbije razmišljaju o Šaćiriju ili bilo kom fudbaleru sa teritorije Kosova. Orlovima je samo jedan cilj u glavi - plasman u naredno kolo, i verujem da znaju de će za to biti potrabna dobra partija protiv Švajcaraca. Rival je kvalitetna ekipa, sa odličnim pojedincima koja takođe u trijumfu vidi svoju šansu za plasman u nokaut fazu."

Upravo intividualni kvaliteti izabranika Vladimira Petkovića razlog je zbog kojeg Nađ očekuje taktičke promene u redovima Srbije.

"Očekujem da Mladen rotira Ljajića i Kostića. Napravio je idealan potez i po svemu sudeći dobio šta je želeo pruživši prednst Ademu protiv Kostarike. Srbija je imala veći posed lopte, kontrolu igre... Švajcarci imaju veoma brze igrače na desnoj strani Šaćirija i Lihtštajner pa smatram da je Kostić kao defanzivniji fudbaler bolji izbor uz levu aut liniju na predstojećem meču. Izmene bi mogle da imaju takođe značajan uticaj, posebno tu mislim na mlade igrače. Živković i Radonjić fudbaleri su koji bi ulaskom sa klupe mogli da donesu značajnu energiju."

Komplimenti od strane nekadašnjeg fudbalera Partizana, Betisa, Ovijeda i Rostova nisu izostali ni na račun ostalih članova srpskog nacionalnog tima.

"Aleksandar Mitrović nije postigao pogodak protiv Kostarike, ali je odlično odradio posao, zadržao loptu kad god nismo imali rešenje, vršio pritisak na defanzivnu liniju rivala. Zatresao mrežu ili ne važno je da obavlja značajnu ulogu u službi tima. Ne mora da bude strelac ni protiv Švajcaraca, neka zatrese mrežu u finalu. Milenković je pokazao da izrasta u fenomenalnog defanzivca, probleme bi mogli da mu prave brzi centarfori, ali sam uvere da će se sjajno snaći protiv Seferovića. Imamo brojne adute, a posebno raduje odlična atmosfera koja predstavlja preduslov za uspeh."

Generacija Alberta Nađa na Svetskom prvenstvu u Francuskoj uspela je da prođe grupnu fazu, ali ne i da dosegne projektovane visine.

"Pregršt grešaka je bilo tada, malo je vremena da bih sve ispričao... Pripremni period, odnos igrača, ko u kojem klubu igra, ko je zvezda, ko ne, odnos selektora... Mnoge stvari su nedostajale i zato možda i najbolja generacija koju smo imali nije uspela. Peđa, Miha, Deja, Piksi, Jokan, Ivica, Darko, Sava... Kukamo zbog penala protiv Holanđana, a i grupu smo prošli uz sijaset teškoća", istakao je bivši defanzivni vezista.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.