Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 17:39

Aguero izneo svoje zahteve pred četiri kluba - plata 11.000.000 evra godišnje, bez bonusa

Argentinac drži visok nivo

Predstojeće leto na fudbalskoj pijaci najverovatnije će proći u znaku Erlinga Halanda, verovatno i Kilijana Mbapea, ali ništa manje interesantna neće biti ni sudbina Serhija Aguera.

Argentinac je još prošlog meseca zvanično odlučio da stavi tačku na desetogodišnji boravak u Mančester Sitiju čija je živa legenda i potražiće novi angažman tokom letnjih meseci kao slobodan igrač. Od tada se njegovo ime najviše povezivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Barselonom i Čelsijem, a niko u ovom trenutku ne može jasno da kaže gde bi Kun mogao da nastavi karijeru. S Ostrva stižu priče da on želi da nastavi karijeru upravo u Premjer ligi, dok dobro obavešteni katalonski mediji tvrde da Đoan Laporta radi sve kako bi upario Aguera i kuma Lionela Mesija, što bi dodatno podiglo šanse da se ikona Barselone zadrži na stadionu Kamp Nou.

Subota, 13.30: (3,30) Njukasl (3,40) Vest Hem (2,20)

Ono o čemu se takođe dosta spekulisalo je finansijski deo njegovog angažmana. S obzirom da zainteresovani klubovi neće morati da plate obeštećenje, po nepisanom pravilu igraču i njegovom agentu sledi više para na ime plate, bonusa i daljih provizija. Iz Aguerovog okruženja stizale su informacije da on želi da zadrži veći deo od fiksne plate koja mu u Sitiju iznosi 13.000.000 evra, bez bonusa, uprkos tome što ove sezone igra jako malo, tek 514 minuta u svim takmičenjima, zbog stalnih problema sa povredama.

Sada se piše da je Aguero pred četiri zainteresovana poslodavca, a to su uz Čelsi i Barselonu još Pari Sen Žermen i Juventus, izneo deo svojih zahteva. Na ime plate Aguero traži 230.000 evra sedmično, što je mesečno 920.000 evra, a godišnje preko 11.000.000 evropskih novčanica. Dakle, nije bila šala da Argentinac želi da ostane dobro plaćen, iako su zdravstveni problemi sve učestaliji i utiču na to da jako malo vremena provodi na terenu. Poređenja radi, on u Sitiju sa sve bonusima zarađuje 300.000 evra sedmično, što je gotovo 14.500.000 evra.

U ovom trenutku Čelsi je navodno prvi kandidat za njegov potpis. Ne samo što može da iznese teret njegovih plata, Plavcima je potreban čovek koji će da odmeni prekaljenog Olivijea Žirua i pojača konkurenciju s obzirom da Timo Verner i Tami Abraham nisu još pokazali da su kadri da nose teret velikih očekivanja na leđima. Barselona još nema jasan budžet za narednu sezonu, a pandemija virusa korona dovela je klub gotovo do prosjačkog štapa, Juventus se ne bi uvaljivao u tako jak finansijski posao pošto se još ne zna šta će biti s Kristijanom Ronaldom koji zarađuje preko 30.000.000 evra. Ako bi on otišao, Aguero bi bio prvi pik. Za PSŽ opet sve zavisi od toga da li će Kilijan Mbape otići u Real Madrid ili ne, a i ako ode prva meta bio bi Erling Haland, Aguero druga.

Podsetimo, vlasnik Čelsija Roman Abramovič imao je i sam ideju da napadne Halandov potpis po svaku cenu, ali je Norvežanin otpisao prelazak na Stamford Bridž jer Čelsi ne vidi kao “top klub“ shodno njegovim ambicijama. Od tada je Abramovičeva ideja da u Zapadni London dovede Aguera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.