Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 00:34

AFRIKA: Senzacija u Pretoriji! Ništa novo u velikom derbiju Egipta

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

SFAKSIJEN - SAHEL 1:2 (0:1)

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans je daleko odmakao na prvom mestu, ali ovom pobedom Sahel se dodatno učvrstio na drugoj poziciji koja takođe vodi u CAF Ligu šampiona, što i jeste cilj kluba. Penal u 35. minutu načeo je rivala, a gol Svaksija u 55. doneo, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Domaćin je uspeo samo da ublaži poraz, koji mu može stvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << probleme u borbi za treće mesto i izlazak na međunarodnu scenu.

MVADI JUNAJTED - SIMBA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Namučio se šampion Tanzanije i četvrtfinalista CAF Lige šampiona, ali je uspeo da slavi 1:0 na gostovanju kod poslednjeplasiranog tima u ligi. Bedem rivala probijen je u 79. minutu za drugo mesto na tabeli, ali i čak tri utakmice manje od vodećeg Jang Afrikansa. Razlika je sada samo dva boda.

MAMELODI - MADŽIVHANDILA 0:0, penalima 5:6

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Senzacija u Južnoj Africi! Aktuelni šampion i vodeći tim u ligi eliminisan je u polufinalu nacionalnog kupa od ekipe koja se bori za opstanak. Pre manje od dve nedelje Mamelodi je slavio u prvenstvenom okršaju 3:1, i to kao gost, ali su igrači Madživhandile ovaj put uspeli da odbiju sve napade, a onda na penale prođu u finale.

TANDA - ASEK MIMOZAS 0:1

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Pretendent na vrh tabele u prvenstvu Obale Slonovače uspešno je odradio gostovanje kod pretposlednjeg na tabeli. Jedan gol bio je dovoljan da se ASEK Mimozas učvrsti na prvom mestu Grupe 2. Sada ima četiri pobede i dva remija.

ZAMALEK - AL AHLI KAIRO 2:1 (2:1)

(Fudbal, Egipat 1)

Najveći derbi egipatskog fudbala rešen je u korist aktuelnog šampiona Egipta, ali i Afrike, Al Ahlija. Baš kao i većina prethodnih, a posebno onaj u novembru kada su se borili za naslov kontinentalnog prvaka. Ponovo je bilo 2:1 za Al Ahli, a sve je stalo u prvo poluvreme. Gosti su poveli u 21, domaćin izjednačio u 31, a prednost najtrofejnijem afričkom klubu vratio je Mohamed Šerif u 34, svojim drugim golom. Rezultat se nije menjao do kraja pa je Al Ahli sada na tri boda manje od vodećeg Zamaleka, ali i sa čak tri utakmice manje.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.