(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Senzacija u Pretoriji! Ništa novo u velikom derbiju Egipta

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 23:59

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

SFAKSIJEN - SAHEL 1:2 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tunis 1)

Esperans je daleko odmakao na prvom mestu, ali ovom pobedom Sahel se dodatno učvrstio na drugoj poziciji koja takođe vodi u CAF Ligu šampiona, što i jeste cilj kluba. Penal u 35. minutu načeo je rivala, a gol Svaksija u 55. doneo, ispostavilo se, nedostižnu prednost. Domaćin je uspeo samo da ublaži poraz, koji mu može stvoriti probleme u borbi za treće mesto i izlazak na međunarodnu scenu.

MVADI JUNAJTED - SIMBA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Namučio se šampion Tanzanije i četvrtfinalista CAF Lige šampiona, ali je uspeo da slavi 1:0 na gostovanju kod poslednjeplasiranog tima u ligi. Bedem rivala probijen je u 79. minutu za drugo mesto na tabeli, ali i čak tri utakmice manje od vodećeg Jang Afrikansa. Razlika je sada samo dva boda.

MAMELODI - MADŽIVHANDILA 0:0, penalima 5:6

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Senzacija u Južnoj Africi! Aktuelni šampion i vodeći tim u ligi eliminisan je u polufinalu nacionalnog kupa od ekipe koja se bori za opstanak. Pre manje od dve nedelje Mamelodi je slavio u prvenstvenom okršaju 3:1, i to kao gost, ali su igrači Madživhandile ovaj put uspeli da odbiju sve napade, a onda na penale prođu u finale.

TANDA - ASEK MIMOZAS 0:1

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Pretendent na vrh tabele u prvenstvu Obale Slonovače uspešno je odradio gostovanje kod pretposlednjeg na tabeli. Jedan gol bio je dovoljan da se ASEK Mimozas učvrsti na prvom mestu Grupe 2. Sada ima četiri pobede i dva remija.

ZAMALEK - AL AHLI KAIRO 2:1 (2:1)

(Fudbal, Egipat 1)

Najveći derbi egipatskog fudbala rešen je u korist aktuelnog šampiona Egipta, ali i Afrike, Al Ahlija. Baš kao i većina prethodnih, a posebno onaj u novembru kada su se borili za naslov kontinentalnog prvaka. Ponovo je bilo 2:1 za Al Ahli, a sve je stalo u prvo poluvreme. Gosti su poveli u 21, domaćin izjednačio u 31, a prednost najtrofejnijem afričkom klubu vratio je Mohamed Šerif u 34, svojim drugim golom. Rezultat se nije menjao do kraja pa je Al Ahli sada na tri boda manje od vodećeg Zamaleka, ali i sa čak tri utakmice manje.

BEREŠID - FAR RABAT 1:1 (0:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Drama u meču šampionata Maroka. Na kraju remi - 1:1 Oba gola su postignuta duboko u sudijskoj nadoknadi. Gosti su vodili pogotkom Amina. Gosti su mogli da reše pitanje pobednika, ali je Daudi promašio penal u, verovali ili ne, 21. minutu sudijske nadoknade, a onda je fudbaler domaćeg tima Hakimi u sledećem napadu penal pretvorio u gol za veliki bod Berešida kojim je skoro celo drugo poluvreme igrao sa desetoricom na terenu posle isključenja Taika.. Bodom mogu da budu zadovoljnji domaćini, dok su gosti prekinuli seriju od tri pobede. Sa 20 bodova FAR Rabat sada zaostaje šest bodova za liderom Vidadom.


tagovi

rezzimeAfrikarezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara