Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 23:50

AFRIKA: APR zadržao stopostotan učinak, Alžir odbranio domaći teren

Rezultati nekih od značajnijih utakmica na Crnom kontinentu

KARIOBANGI ŠARKS – HOUMBOJS 1:0 (1:0)

(Fudbal, Kenija 1)

Kariobangi ne odustaje od potere za odbeglim Tuskerom. Ajkule su u 17. kolu kenijskog prvenstva minimalnim rezultatom savladali Houmbojse, čime su prekinuli seriju od tri poraza nad današnjim rivalom i pride smanjili zaostatak za liderom na pet bodova. Drugi uzastopnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trijumf u šampionatu, a četvrti u poslednjih pet utakmica, Kariobangiju je doneo Omoto u 18. minutu.

ATLETIKO OLIMPIK – KAJANZA JUNAJTED (odloženo)

(Fudbal, Burundi 1)

APR – MUHANGA 3:1 (1:1)

(Fudbal, Ruanda 1)

Osigurao je APR i matematički mesto u nokaut fazi šampionata Ruande, ali je želeo da održi stopostotan učinak u grupnoj fazi, što je i učinio pobedom nad Muhangom, šestom uzastopnom u sezoni. APR je sredinom prvog poluvremena poveo golom Manišimvea, ali je gost samo pet minuta kasnije izjednačio sa bele tačke i odolevao rivalu sve do isteka sat vremena igre. A onda je na scenu stupio Tujisene i za pet minuta dva puta zatresao mrežu Muhange, čime je rešio pitanje pobednika.

ZAMALEK – ENPPI 3:1 (3:1)

(Fudbal, Egipat 1)

Pobeda kojom je lider Zamalek otišao na plus sedam u odnosu na drugoplasirani Al Ahli, koji istina, ima tri utakmice manje. Daleko od toga da Enpi nije imao nikakve šanse. Na vođstvo domaćina odgovorio je brzim izjednačenjem ali do kraja poluvremena gledao kako mu još dve lopte ulaze u mrežu. Da je realizacija gostiju bila ubitačnija, odnosno da je bilo više preciznosti, Zamalek bi sigurno imao teži posao.

MK ALŽIR - VIDAD KAZABLANKA 1:1 (0:0)

(Fudbal, Afrička Liga šampiona)

Početak borbe timova iz susednih Alžira i Maroka za polufinale Afričke lige šampiona doneo je po gol na obe strane, s tim da je MK Alžir u finišu susreta uspeo da odbrani domaći teren i bez epiteta poraženog pristupi revanšu. Po dva pokušaja u okvir gola na obe strane i polovična realizacija istih. Lider marokanskog prvenstva je poveo sredinom drugog dela kada je Jabran pogodio sa bele tačke, izjednačenje je doneo Rebijaji u 83. minutu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.