Izvor: RTS, 22.Nov.2023, 07:59

Богдановић убацио 26 поена, али је Атланта изгубила од Индијане

Кошаркаши Атланте поражени су на свом терену од Индијане 157:152, упркос доброј игри српског репрезентативца Богдана Богдановића. Рајаковићев Торонто изгубио на Флориди, Орландо славио 126:107. Кливленд после продужетка бољи од Филаделфије, Финикс лако са Портландом, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Лејкерси убедљиви против Јуте.
Већ неколико пута ове сезоне Атланта је одиграла меч на велики број поена, али Хоксе такве утакмице углавном губе. Тако је било и против Индијане, која је у "Стејт Фарм арени" однела победу 127:152.
Богдан Богдановић је одиграо одличан меч, са 26 поена био трећи стрелац своје екипе, али ни то није било довољно Хоксима да дођу до позитивног скора у НБА лиги.
Капитен српске репрезентације имао је и одличне проценте шута - 8/10 за два, 2/5 за три, 4/4 слободна бацања, али је уз то уписао само још два скока.
Ефикаснији од њега у победникој екипи били су Тре Јанг са 38 и Дежонте Мари са 28 поена, док се у победничкој екипи истакао Тајрис Халибартон са 37 поена и 16 асистенција.
Атланта је девета у Источној конференцији са учинком 6-7, Индијана је шеста са 8-5.
Орландо је наставио са добрим партијама савладавши Торонто српског тренера Дарка Рајаковића 126:107.
У победничкој екипи Паоло Банкеру убацио је 25 поена, на другој страни Денис Шредер је постигао један мање.
Торонто је 11. на Истоку са учинком 6-8, Орландо држи виоску четврту позицију са 9-5.

Филаделфија је у свом "Велс Фарго центру" изгубила од Кливленда 122:119, тек после продужетка.
Одличну партију пружио је прошлогодишњи МВП Џоел Ембид са 32 поена, 13 скокова и 5 асистенција, на другој страни ГАрланд је постигао исти број поена.
Филаделфија је друга на Истоку 10-4, Кливленд је осми са 8-6.
Финкс се није намучио са Портландом 120:107, уз 31 поен Кевина Дурента и 28 Девина Букера, док су Лос Анђелес лејкерси били убедљиви против Јуте 131:99 - најбољи је био Ентони Дејвис са 26 поена и 16 скокова.
Вечерашњи мечеви широм Америке бодовали су се и за НБА куп.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.