Izvor: RTS, 23.Nov.2023, 23:43

Новак на свом нивоу против Норија, Србија иде у полуфинале Дејвис купа

Новак Ђоковић у два сета савладао Камерона Норија 6:4, 6:4, освојио други поен за Србију у дуелу са Великом Британијом и обезбедио пласман у полуфинале Дејвис купа. Први поен Србији донео је Миомир Кецмановић, па је дуел дублова без резултатског значаја. Србија ће се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за пласман у финале борити против Италије.
Најбољи тенисер света није разочарао – у два сета је савладао Камерона Норија и обезбедио Србији пласман у полуфинале Дејвис купа.
Кецмановић је против Дрејпера начео Британце, а Ђоковић их докусурио у рутинском меу против Камерона Норија – 6:4, 6:4.
Новак је наставио серију сјајних партија и резултата и против британског тенисера, који није имао ни умећа ни снаге да савладала српског тенисера, који је 400. седмицу у каријери првопласиран на АТП листи.
У првом сету играло се прилично изједначено у прва четири гема, али тада најбољи тенисер света додаје гас – прво прави брејк, успут проушта још четири брејк прилике, али у својим сервис гемовима је сигуран за 6:4.
Новак већ на старту другог сета брави брејк. Наставио је да ствара, али и пропушта брејк прилике, али је сигурном игром и прецизним сервисима мирно привео меч крају – 6:4.
Ђоковић је тако уписао 21. узастопну победу у синглу у дресу репрезентације Србије.
Србија ће у полуфиналу играти против селекције Италије, која је после преокрета савладала Холандију са 2:1 у победама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.